Erland Galjaard gaat praten over overstap naar Talpa TV

Erland Galjaard gaat praten over overstap naar Talpa TV

Geschreven door Daniël Schalk

Voormalig programmadirecteur Erland Galjaard van RTL gaat met John de Mol praten over een overstap naar zendergroep Talpa TV. Dat heeft Galjaard gezegd op NPO Radio 1. Het gerucht dat Galjaard aan de slag zou gaan bij de zendergroep van John de Mol gaat al lange tijd.

Vanwege een concurrentiebeding mag Galjaard dit jaar nog niet aan de slag bij Talpa TV. “Eind januari zou ik er contractueel moeiteloos aan de slag kunnen, maar wat wil ik zelf? Dat bepaal ik. Ik ga er zeker over praten met John, natuurlijk”, zegt de voormalig programmadirecteur.

John de Mol heeft onlangs aangegeven dat hij in september 2019 pas écht wil gaan knallen met zijn tv-zender SBS6, mogelijk dan met Galjaard aan het roer. “Natuurlijk ga ik praten met John. Natuurlijk ben ik geïnteresseerd. Natuurlijk hangt het van John af, maar ook van ons af. Dat weten ze bij RTL ook.”

RTL maakte afgelopen februari bekend dat Erland Galjaard per 1 mei na 21 jaar zou vertrekken bij de zendergroep. Galjaard stapte per 31 maart uit de dagelijkse operatie van RTL. Hij liet toen weten dat hij eerst een creative sabbatical inlast om zich te richten op eigen projecten, voordat hij zijn volgende stap bepaalt.

Een mogelijke overstap was volgens hem toen nog niet aan de orde. “Na 21 jaar wil ik ontdekken wat er gebeurt als ik uit die hectiek stap en m’n creativiteit op andere vlakken inzet. Ik ga voor de verandering eens van RTL genieten alleen als kijker. Wat daarna komt, heb ik nog niet besloten”, zei hij in februari.

Foto: RTL