Niels Baas per 1 mei managing director NLziet

Niels Baas per 1 mei managing director NLziet

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Met ingang van 1 mei 2014 wordt Niels Baas benoemd tot Managing Director NLziet. NLziet is de gezamenlijke dienst van de Nederlandse Publieke Omroep, de SBS Groep en RTL Nederland, die kijkers voor een vast bedrag per maand onbeperkt toegang geeft tot de gemist platforms NPO Plus, Kijk en RTLXL.

Naast de algemene aansturing, wordt hij verantwoordelijk voor de doorontwikkeling van de dienst. De eerste taken van Baas in zijn nieuwe functie zijn het opzetten van een dedicated team en de lancering van NLziet, die later dit kwartaal plaatsvindt. 

Bert Habets, CEO RTL Nederland namens het bestuur van NLziet: “Niels Baas is zo’n typisch voorbeeld van een alleskunner. Hij kent de mediabranche en heeft in alle facetten ervan ervaring en kennis opgedaan. Van marketing en de ontwikkeling van digitale strategieën tot commerciële en algemene bestuurservaring. Bovendien is hij door zijn veelzijdigheid uitstekend in staat om de belangen van alle drie de partijen te dienen.” 

Niels Baas over zijn aanstelling: “De unieke krachtenbundeling van de partijen binnen NLziet biedt consumenten makkelijk toegang tot de grootste en meest kwalitatieve verzameling on demand TV in Nederland, inspelend op het veranderende kijkgedrag. Door mijn ervaring met zowel de voorkant als de achterkant van een dergelijk platform, denk ik dat ik NLziet kan uitbouwen tot een onmisbare dienst voor een steeds groter wordende groep TV kijkers.” 

Baas rapporteert en legt verantwoording af aan het bestuur van de coöperatie NLziet, die bestaat uit vertegenwoordigers van de aangesloten zendergroepen. Baas neemt het stokje over van Rachelle van der Linden, die het project op ad interim basis heeft geleid en nog tot 1 juli zal aanblijven als adviseur. 

Baas was de laatste jaren onder andere als General Manager actief bij MTV Networks Nederland, waar hij verantwoordelijk was voor de herinrichting van de zenderportfolio. In februari 2012 trad hij aan als Commercieel Directeur bij Infostrada Creative Technology. Hier was hij verantwoordelijk voor het positioneren van Infostrada Creative Technology in de video on demand markt als een van de grootste facilitaire partijen van Nederland. Leeshier meer over de loopbaan van Niels Baas.