Showbizznetwork weekoverzicht - week 6 - 2016

Showbizznetwork weekoverzicht - week 6 - 2016

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In week 6 werd bekend dat musicalsterren Antje en Romy Monteiro meedoen aan het tweede seizoen van Dance Dance Dance, publieke televisiezenders NPO 1 en NPO 3 nieuwe stemmen krijgen en het survivalprogramma The Island van Net5 een tweede seizoen krijgt.

Ook presentatrice Wendy van Dijk, zanger Roel van Velzen, zangeres Angela Groothuizen, producent John Ewbank, acteur Mark van Eeuwen en premier Mark Rutte waren in de zesde week van 2016 in het nieuws. Lees dit en nog veel meer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 6.

Maandag

De Telegraaf Media Groep (TMG) wordt de nieuwe uitgever van het tijdschrift van presentatrice Wendy van Dijk, WENDY-Een zoektocht naar geluk. De oplage van het gaat van vier naar zes nummers per jaar, dat heeft uitgever TMG afgelopen maandag laten weten. Het eerste nummer van het blad van RTL4-gezicht Wendy van Dijk bij haar nieuwe uitgeverij komt uit op 17 maart 2016.

Zanger Roel van Velzen, zangeres Angela Groothuizen en producent John Ewbank nemen plaats in de jury van het nieuwe zaterdagavondprogramma It Takes 2 met Chantal Janzen en Gordon. In het nieuwe programma, dat vanaf 12 maart te zien is op RTL4, maken Chantal en Gordon popsterren van bekende Nederlanders, die het Nederlandse publiek kent als presentator, acteur of topsporter.

Dinsdag

Afgelopen dinsdag is bekend geworden dat naast Martijn Fischer, Ellen ten Damme en Lenette van Dongen ook Xander de Buisonjé, Sofie van den Enk en Mark van Eeuwen een rol vertolken in The Passion. Xander neemt de rol van verrader Judas op zich, Sofie die van verslaggever en Mark die van van Petrus. De zesde editie van The Passion is op donderdag 24 maart live te zien vanuit Amersfoort.

De publieke televisiezenders NPO 1 en NPO 3 krijgen met ingang van dinsdag 1 maart nieuwe stemmen die de programma’s op de televisiezenders gaan aankondigen. NPO 1 wordt tweestemmig met ervaren voice-over Chantal Evers en Radio 2-DJ Wouter van der Goes en 3FM-DJ Paul Rabbering wordt de stem van jongerenzender NPO 3. Verslaggever Godfried van Run blijft de stem van NPO 2.

Musicalsterren, en tevens moeder en dochter, Antje en Romy Monteiro, GTST-sterren Robin Martens en Buddy Vedder, SBS6-ster Kees Tol en de vrouw van Simon Keizer: Annemarie Keizer, acteur Ferry Doedens met voormalig topzwemster Inge de Bruijn en zanger Jeroen van der Boom en zijn vrouw Dany doen mee aan het tweede seizoen van Dance Dance Dance en gaan het dansavontuur aan.

Woensdag

RTL4 draait de maandagavondprogramma’s Back To The Zero’s en Beste Kijkers vanaf maandag 15 februari om. Beste Kijkers zal voortaan na Goede Tijden, Slechte Tijden om 20:30 uur te zien, gevolgd door het programma Back To The Zero’s om 21:30 uur. RTL4 hoopt met deze verandering ‘de kijkflow op de maandagavond te optimaliseren’. Beide RTL4-programma’s trokken niet genoeg kijkers.

Veronica komt dit jaar niet met een tweede editie van V-land festival, het festival dat de tv-zender in 2015 organiseerde. Op zaterdag 9 mei vond in attractiepark Walibi Holland de allereerste editie van V-land festival plaats met artiesten als CHEF’SPECIAL, The Partysquad, Handsome Poets, FeestDJRuud en Typhoon. V-land festival was een klein succes met volgens de organisatie zo’n 8.000 bezoekers.

Donderdag

In de Beurs van Berlage in Amsterdam vond afgelopen woensdag, 10 februari, de eerste editie van het Nederlandse Correspondents' Dinner plaats. Het eerste Nederlandse Correspondents' Dinner trok woensdagavond 2.725.000 kijkers, dat bleek donderdagochtend uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Premier Mark Rutte gaf tijdens het Correspondents' Dinner een grappige toespraak.

Het survivalprogramma The Island van Net5 krijgt een tweede seizoen, dat blijkt uit een kandidatenoproep voor een nieuw seizoen. In The Island worden waarin vijftien deelnemers compleet worden geïsoleerd van de buitenwereld. Zij moeten zien te overleven op een onbewoond eiland. Net5 begon donderdag 21 januari aan het The Island en trekt wekelijks zo’n 400.000 kijkers.

Omroep MAX-baas Jan Slagter (61) heeft gereageerd op de vermeende romance tussen hem en Lilian Marijnissen (30), de dochter van voormalig SP-voorman Jan Marijnissen (63). Na de grappen van premier Mark Rutte over de relatie tijdens het Correspondents’ Dinner heeft Slagter aan het AD laten weten dat er geen ‘sprake is van een relatie’. Jan en Lilian ‘ervaren een goede vriendschap’.

Vrijdag

Dirk Zeelenberg stopt per direct als presentator van het zondagmiddagprogramma Thuis op Zondag. Na goed overleg heeft de acteur besloten om te stoppen als co-host van Kim-Lian van der Meij in het SBS6-programma. “In de praktijk blijkt dat het programma niet bij me past”, aldus Zeelenberg. Kim-Lian vindt het jammer dat haar co-host stopt, maar respecteert de keuze van Dirk Zeelenberg.

Jeroen van der Boom wordt vast panellid in het nieuwe komische zaterdagavondshow De Vreemde Eend, het eerste SBS6-programma van Irene Moors. De presentatrice onthulde vrijdagochtend in de ochtendshow van Edwin Evers op Radio 538 dat Van der Boom samen met Gerard Joling vast panellid wordt. Joling liet eerder zelf uitlekken dat hij panellid wordt in de SBS6-show De Vreemde Eend.

Zaterdag

Het nummer waarmee Douwe Bob Nederland gaat vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2016 in de Zweedse hoofdstad Stockholm wordt op vrijdag 4 maart uitgebracht. De singer-songwriter heeft zaterdag ‘stiekem de videoclip geschoten’. Dinsdag 22 september werd in De Wereld Draait Door bekendgemaakt dat Douwe Bob Nederland vertegenwoordigd op het Eurovisie Songfestival.

Op woensdag 2 maart 2016 is het precies twee jaar geleden dat de eerste editie van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ op Showbizznetwork.nl verscheen. Ook is het dit jaar de derde jaargang van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’, dat na 2014 en 2015 nu ook in 2016 verschijnt. Wij vieren dit door elke week terug te blikken op het weekoverzicht van een jaar geleden.

In de zesde week van 2015 maakte Coen Swijnenberg en Sander Lantinga bekend dat zij de overstap zouden maken van 3FM naar Radio 538, lekte vroegtijdig de namen van de cast van The Passion 2015 uit, kregen onder meer Nick & Simon, The Common Linnets en Nielson een 100% NL Award en bevestigde de STER dat FOX gratis reclamezendtijd krijgt op de Publieke Omroep door de NOS.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 6. Showbizznetwork.nl houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws en het belangrijkste nieuws uit week 7 lees je volgende week zondag, 21 februari, weer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’!