Expeditie Robinson All Stars: Hopen op een verrader!
Bron: RTL/Shotbysud

Expeditie Robinson All Stars: Hopen op een verrader!

Geschreven door John Holdorp

Ondanks het feit dat dit een harde expeditie is lijkt de sfeer in de kampen zeer goed. In Noord is de sfeer goed en zijn er geen buitenbeentjes. En ook in Noord is de sfeer goed. Maar als de dames mosselen gaan verzamelen nemen ze de mannen eens door en blijkt dat Thomas toch meer buiten de groep valt dan de andere mannen. De dames hebben in Thomas toch minder vertrouwen. In zijn boek heeft hij ook al aangegeven geen ruggengraat te hebben. Wordt hij dan als zijn kamp een proef verliest weggestemd mede door uitspraken in zijn boek?

Hugo regelt het eten al vroeg omdat hij een proef verwacht. Het eten is om Dio te wreken, gefrituurde cassave met een glace van zee egel. Het eten smaakt goed maar de proef wordt anders dan de vorige proeven. Met een brief wordt kenbaar gemaakt dat ze al hun spullen in moeten pakken. De angst voor een 'hussel' slaat direct toe.

Aangekomen bij de proef herkent Hugo deze direct. De proef met een onderwater kooi. Maar de proef komt later. Eerst wordt er even een kernkop gedropt. Elk team krijgt 2 minuten de tijd om te bepalen welke 3 personen het minst in het team passen. En dat bij twee teams waar de onderlinge sfeer bijna perfect is. Niemand wil wisselen! Maar uiteindelijk worden toch keuzes gemaakt.

Niels, Ferry en Mariana beslissen om naar het andere kamp te gaan. En Bertie, Jan en Thomas zijn in het andere team de 3 die het minste in het team passen. En deze 6 vormen nu kamp Noord. Het nieuwe kamp Zuid bestaat dus nu uit: Carlos, Edith, Hugo, Rita, Dominique en Sebastiaan. En deze twee nieuwe kampen gaan tegen elkaar strijden om immuniteit.

De strijd tussen twee nieuwe kampen.

Bertie blijkt moeite te hebben met onder water te gaan of te zijn, iets uit haar verleden. Hierdoor komt haar team al snel op een achterstand. Zuid is als eerste met hun kooi bij de andere kooi aangekomen en kan beginnen met het losmaken van de 'puzzelvlag'. Een vlag met een uiteinde dat lijkt op een soort sleutel en gedraaid moet worden om stukje bij beetje omhoog geschoven te worden.

Zuid begint hieraan als eerste maar het blijkt een lastig verhaal te zijn en Noord loopt in. Dan blijkt dat Niels buiten moonwalking ook nog andere kwaliteiten in huis heeft. Hij ziet al snel hoe de puzzelvlag gedraaid moet worden. En Noord haalt Zuid in een snel tempo in. Ze bevrijden als eerste de vlag, zwemmen terug naar het strand en plaatsen dan hun vlag als eerste en winnen de proef.

Dus het hechte drietal Hugo, Sebastiaan en Dominique moeten naar de eilandraad samen met het hechte drietal Carlos, Edith en Rita. Een drie tegen drie licht in de verwachting. Hugo, Sebastiaan en Dominique zijn echt hecht. Carlos heeft al eerder kenbaar gemaakt nooit op Edith te zullen stemmen. Iedereen verklaard hun eigen kamp trouw te blijven. Hugo gooit al zijn charmes in de strijd om Rita te overtuigen zich bij hun aan te sluiten. Ze mag zelfs kiezen of Carlos of Edith weggestemd wordt.

Hopen op een verrader!

En dus wordt deze eilandraad een eilandraad van hopen op een verrader in het andere drietal. De spanning is op de gezichten af te lezen. Ik zocht in elke blik al naar wat er ging gebeuren. Kon ik bij Rita aflezen of ze Carlos en Edith zou verraden? Toen de uiteraard op volgorde gelegde stemmen uit de pot werden gehaald was Hugo de eerste, en de tweede. Daarna volgden twee stemmen voor Carlos. Dus het was waarschijnlijk of Carlos of 3 - 3.
Iets waar ik al niet gelukkig mee was want beiden behoorden tot mijn favorieten. Maar Hugo was mijn absolute favoriet. Dus ik had mijn hoop gevestigd op Rita. Na twee keer Hugo en twee keer Carlos kwam weer een Hugo uit de pot en wist ik het al, dit wordt 3-3. En dus een duel om te beslissen. De laatste stem was voor Carlos en dus moest hij duelleren met Hugo. De befaamde proef waarbij een machete op je handpalm gelegd moest worden. De verliezer is degene die zijn machete als eerste laat vallen.

De focus en concentratie was van Carlos zijn verbeten gezicht af te lezen. Hugo baalde, ging zingen en dansen in zichzelf. Edith zat luidkeels Carlos te stimuleren en coachen en aan te geven dat Hugo ging verliezen. Dit irriteerde mij mateloos maar ook Hugo mateloos. Zijn arm ging steeds meer trillen en zijn mes viel. Ende expeditie voor mijn topfavoriet. Een kandidaat die zo ontzettend enthousiast was over zijn deelnames.

Hugo, je was weer een baas en Edith, voor mij mag je er nu direct als eerste uitvliegen. Je commentaar was irritant en storend. Als ik daar had gestaan had ik na mijn verlies de machete naar je toe gegooid!