‘Bar Gezellig krijgt niet veel tijd om zich te bewijzen’

‘Bar Gezellig krijgt niet veel tijd om zich te bewijzen’

Geschreven door Daniël Schalk

Anne-Mieke Ruyten, die naast Bastiaan Ragas schittert in Bar Gezellig, vindt het jammer dat de nieuwe SBS6-serie zo weinig tijd krijgt om zich te bewijzen, dat verteld de actrice in Avrobode.

Er zijn voorlopig maar zes afleveringen gemaakt van Bar Gezellig en dat is erg weinig voor een volledig seizoen. “Het is inderdaad niet veel om ons te bewijzen. Maar hopelijk genoeg om voldoende kijkers aan ons te binden, zodat er een vervolg komt”, verteld ze in het blad.

Mogelijk heeft de voorzichtigheid te maken met minder geslaagde remakes Iedereen Is Gek Op Jack, van de Amerikaanse serie Everybody Loves Raymond en Golden Girls. Beide remakes waren te zien op RTL4 en waren geen succes. “Die series heb ik niet gezien en dus kan ik er ook niet over oordelen.”, zegt Anne-Mieke Ruyten.

De actrice hoopt dat de mensen net als bij SamSam vergeten dat Bar Gezellig een remake is. “Ik hoop dat Bar Gezellig op eenzelfde manier gaat werken als SamSam. Dat was gebaseerd op de Britse sitcom Man About The House. Van tevoren was men daar heel sceptisch over, maar na een aantal weken was dat gevoel weg. Mensen vergaten dat het een remake was.”

Bovendien is er een hele generatie die Cheers, waarop de SBS6-serie Bar Gezellig is gebaseerd, helemaal niet kent, zegt Ruyten. “En de situaties die zich in het café afspelen, zoals de liefdeslijn tussen Bastiaan en Sytske, zijn tijdloos en universeel.”

Bar Gezellig is elke woensdagavond om 21:25 uur te zien op SBS6.