B&B Vol Liefde: Walter heeft tijd voor zichzelf nodig en er is gekust bij Debbie!
Bron: RTL

B&B Vol Liefde: Walter heeft tijd voor zichzelf nodig en er is gekust bij Debbie!

Geschreven door Natasja Landman

Elke zaterdag blikt Natasja terug op de voorbije week in B&B Vol Liefde.

Petri (59 jaar oud) uit Frankrijk

Bij Petri is er een nieuwe man genaamd Thomas. Hij geeft haar een goede 1e indruk, hij komt erg leuk over en hij kan een beetje Frans. Dat is natuurlijk sowieso al een pluspunt voor haar. Als ze samen op pad gaan is hij ook erg attent, hij opent de auto deur en wil zelfs haar boodschappentas dragen. Ze vindt dit nu weer allemaal teveel. Waar 1 van de vorige mannen nog commentaar kreeg omdat hij de boodschappentas niet droeg, vindt ze Thomas nu weer te attent. Het is ook niet snel goed bij deze vrouw. Maar Thomas lijkt het allemaal wel best te vinden.  

Als ze de hond gaat uitlaten biedt Thomas aan om even mee te lopen, dat vindt ze erg leuk want de andere mannen boden dat nooit aan. Dat vind ik eigenlijk ook wel gek, dat is juist een goede kans om iemand te leren kennen. En even een 1 op 1 moment te hebben. De 1e indruk is bij beide goed, maar het was bij beide geen liefde op het 1e gezicht. In de ochtend komen wij er achter dat Thomas een ochtendmens is en Petri absoluut niet. Het is een beetje slecht weer dus ze besluiten in de B&B wat klusjes te gaan doen. Het klusje dat Petri heel graag gedaan wil hebben is het maken van haar kledingkast. Dat Thomas daarvoor op haar slaapkamer in haar privédomein moet komen maakt haar niets uit. Tijdens het klussen lijken ze ook echt een getrouwd stel.

Ik vind het heel erg leuk dat Petri zich iets meer lijkt open te stellen voor hem. De 1e klik is er overduidelijk bij allebei en ik ben erg benieuwd hoe dit verder gaat verlopen. Het is in ieder geval een stuk positiever dan de afgelopen tijd met de andere mannen. Al vond ik Olaf ook wel echt leuk, maar daar was ze vanwege zijn tattoos niet tot aangetrokken.

Bram (30 jaar oud) uit Zweden

Yamie-Lee heeft besloten om weg te gaan. Bram vindt het leuk met Suus en vindt het fijn dat ze zoveel interesse toont. Zij wil hem graag beter leren kennen en heeft een date bedacht. Helaas voor Suus komt Carolien roet in het eten gooien. Ze komt leuk en spontaan over, maar Suus had toch graag liever wat meer tijd alleen met Bram doorgebracht. Dat snap ik wel. Dat was misschien ook wel leuker geweest. Ze besluiten de date dan met zijn 3e te doen.

Ook al heeft Suus van Bram gehoord dat hij haar erg leuk vindt, moet ze toch wennen aan de nieuwe dynamiek. Ze wordt erg onzeker door Carolien, want Carolien heeft meer levenservaring en is wat volwassener. Suus is gelukkig niet op haar mondje gevallen en durft wel aan Bram te vragen wat hij er allemaal van vindt. Hij geeft aan dat Carolien beter bij hem zou passen qua leeftijd, maar hij Suus wel echt heel erg leuk vindt. Dat geeft haar wel een goed gevoel, maar toch kan ze de jaloerse gedachtes niet uitschakelen.

Tijdens een 1 op 1 date tussen Bram en Carolien lijkt het heel erg goed te klikken. Suus belt ondertussen met een vriendin om haar hart te luchten. Deze geeft aan dat ze het gewoon moet aankijken. Ik hoop persoonlijk wel dat Suus wat meer haar draai gaat vinden, maar ik vermoed dat dit ook echt door haar leeftijd komt. Yamie-Lee was er natuurlijk al en ze hoorde al snel dat Bram niet echt interesse in Yamie-Lee had. Dat gaf haar een goed gevoel, maar in Carolien ziet ze wel echt concurrentie. En ik snap ook dat het lastig is, maar dat is wel het concept waarvoor je je hebt opgegeven. Ik hoop dat ze haar strijdlust weer terug gaat vinden. Ik vind Suus wel leuker voor Bram dan Carolien, wat energieker.

Walter (54 jaar oud) uit Frankrijk

Bij Walter loopt het deze week allemaal anders dan anders. Hij heeft tijd voor zichzelf nodig, hij zoekt de stilte en het gras op. Hij wil wel graag een partner, maar hij moet wel in balans zijn. Hij wil dan zijn eigen deel en leven hebben. Ingrid en Corina vinden het maar raar dat Walter onbereikbaar is. Er schijnen ook gasten aan te komen en te vertrekken en niemand krijgt hem te pakken. Ingrid vindt dat slecht voor een B&B eigenaar.

Ingrid vond het leuker toen Claudia en Anne er nog waren. Er werd toen meer gedanst en geknuffeld, en ze krijgt nu geen verbinding met Walter en merkt geen moeite vanuit zijn kant. Ze had zich hier niet voor opgegeven. En daarom besluit ze weg te gaan, want ze is heel erg kwaad. Ze is kwaad op zichzelf voor alle tijd dat ze hierin heeft geïnvesteerd. Ik vind haar een beetje overdreven reageren. Het was allang duidelijk dat Walter geen interesse in haar toonde. Zij vond hem geloof ik ook helemaal niet zo leuk, dus waar ze zich nu zo druk om maakt is onduidelijk. Walter had haar graag bloemen gegeven, maar dat lukte niet. Die bloemen houdt ze nog van hem tegoed op de reunie. Daar heeft Ingrid maar 1 ding over te zeggen: ‘fuck you met je reunie!’

Na het vertrek van Ingrid hoopt Corina op wat 1 op 1 tijd met Walter. Corina geeft bij hem aan dat ze een heks is. Walter lijkt wel wat meer op te bloeien nu Ingrid weg is. Hij vindt de energie van Corina fijn, maar hij kan de rust nog niet echt vinden. Ik ben heel erg benieuwd hoe dit verder gaat verlopen. Ik denk dat Walter echt alleen gaat eindigen. Het lijkt of hij eerst zelf nog wat dingen moet oplossen. Maar misschien heeft Corina nog een trucje geleerd op de heksenopleiding, waardoor hij toch ineens omslaat.

Marian (68 jaar oud) uit Portugal

Bij Marian is het nog steeds heel erg druk met haar 3 mannen. Maar er gaat eindelijk iets veranderen, want Marian besluit eerlijk te zijn tegen Gerry. Gelukkig niet zo eerlijk dat ze aan hem gaat vertellen dat ze hem een 2 vindt. Maar wel eerlijk dat ze het niet voelt met hem. Hij snapt het wel en vindt het oké om het huis te verlaten. Marian vindt het daarna weer erg prettig dat ze weer met Ed en Olof is. Ook al is het overduidelijk dat ze Ed leuker vindt, mag van haar Olof nooit meer weg. Hij doet alle klusjes zo zorgvuldig. Arme man, hij verdient zoveel beter.

Met zijn 3e gaan ze op stap. Tijdens het wandelen praten ze over trouwen. Olof zou best nog wel eens willen trouwen en Marian ook. Van Ed hoeft het niet meer, hij gaat er niet meer aan beginnen. Als ze even op een stoel gaan zitten valt Olof in slaap. Ed en Marian besluiten samen een stukje te gaan lopen. Ed vraagt haar tijdens die wandeling mee op date, hij wil die avond met haar samen gaan dineren. Zij accepteert het aanbod en zelfs Olof snapt het. Hij gaat misschien binnenkort wel hetzelfde doen. Ik vind het wel slim van Ed, het is de enige manier om even alleen met haar te zijn. Zij zelf gaat het niet voorstellen dus het moet toch van de mannen zelf komen.

Tijdens haar date met Ed komt de laatste man aan bij haar B&B. Tom wordt opgevangen door Olof en dat zijn echt tegenpolen. Olof is een rustige man, maar Tom is echt compleet het tegenovergestelde. Hij heeft een gitaar bij zich en blijft maar praten. Ed en Marian hebben intussen een goed gesprek tijdens het eten. Marian geeft aan dat mocht ze voor Ed kiezen ze het rustig aan wil doen. Ze wil dan een keer bij hem op bezoek en samen nog wat afspreken voor ze dan verder gaan met de relatie. Tom vind ik ook absoluut niet bij Marian passen, maar ik ben wel benieuwd of hij een beetje de boel gaat opschudden.

Leendert (68 jaar oud) uit Belgie

Bij Leendert loopt het allemaal niet zo rooskleurig. Niesje wil eigenlijk alweer naar huis. Ze durft het alleen niet te zeggen, het is voor haar heel erg onwennig omdat ze nog nooit gedate heeft. Leendert ziet het wel voor zich met haar, hij vindt haar een mooie vrouw. Hij geeft haar een rondleiding door zijn gehele bedrijf. Het maakt haar heel erg benauwd, maar ze wil het niet laten merken. Toch merkt Leendert dat er iets aan de hand is en hij besluit het te vragen.

Niesje is heel erg blij dat Leendert er zelf naar vraagt. Ze geeft aan dat ze niet op haar plaats is en liever naar huis gaat. Ze is gelijk heel erg opgelucht dat ze het gezegd heeft. Leendert neemt het goed op. Wel wil Niesje hem nog wat feedback geven voor ze weggaat. Ze vindt zijn B&B niet schoon. Samen lopen ze een rondje en Niesje geeft alles aan wat zij anders zou willen als ze aankomt bij een B&B. Waar ze helemaal gek leek op de hond, geeft ze toch aan dat de hond minder op plaatsen in de B&B moet komen.

Na het afscheid van Niesje komt gelukkig al snel Susanne aan. Susanne zoekt een hondenman en heeft zelf ook haar hond meegenomen. Tussen de 2 honden klikt het goed en dat is altijd een goed begin. Susanne is wel een hele drukke vrouw en ik vraag mij af of dit bij Leendert past. Zij krijgt van Leendert niet de gele kamer, want die is van Thalia geweest en in de kamer ligt nog gevoel. Ik vind hem wel heel erg overdreven nog steeds over Thalia.

Ik begin een beetje een probleem te hebben met Leendert. Bij iedere vrouw die al met pensioen is vindt hij ze eigenlijk te oud. Maar nu bij Susanne vindt hij het vervelend dat zij nog een paar jaar moet werken en niet gelijk bij hem kan intrekken. Ik verbaas mij hier heel erg over, want je hebt in de filmpjes toch iedereen zijn leeftijd en beroep gehoord? Dan weet hij toch ook eerder dat Susanne nog aan het werken is. Hij wil iemand die met pensioen is of om een andere reden niet werkt, zodat ze daar kan intrekken. Alleen iemand die met pensioen is vindt hij weer te oud en dan voelt hij het niet. Ik vraag mij heel erg af wat Leendert nu eigenlijk wil.  En of er nog meer vrouwen gaan komen en die dan wel aan zijn eisen voldoen.

Joy (25 jaar oud) uit Spanje

Babette en Esra zijn al een tijdje aanwezig bij Joy, maar zijn lopende B&B’s hebben ze nog nooit gezien. Alles daar is een geautomatiseerd proces, waardoor Joy er bijna nooit hoeft te zijn. Zo heeft hij alle tijd om zijn “berg” uit te breiden. Toch loopt het geautomatiseerde proces op het moment even niet zo goed en moeten ze langs bij de B&B. De vrouwen zijn erg geïnteresseerd in de B&B, maar ze merken wel dat ze tegen een muur aanlopen bij Joy. Hij is emotioneel onbereikbaar voor hen.

Babette en Esra bespreken de situatie. Esra wil het nog wel een kans geven en kijken of er iets meer uit Joy gaat komen. Babette ziet het niet zo rooskleurig in en twijfelt heel erg over haar verblijf. Ze bespreekt dit uit eindelijk met Joy. Hij had al een shift in haar energie gemerkt. Ze moet zelf weten wat ze gaat doen. Hij gaat haar niet naar huis sturen, dat moet ze zelf beslissen. Babette merkt wel dat ze het leuker vindt met Joy als ze samen zijn. Ik snap dat wel, het is daar altijd zo druk met al zijn vrienden steeds op bezoek.

En dan wordt het ook nog eens veel drukker als de laatste 2 dames tegelijk aankomen. Dani en Elise voegen zich ook bij de groep, het zijn mooie dames maar ook Joy vindt het nu wel erg druk. Hij gaat ruimte maken. Ik denk dat hij dan Esra naar huis gaat sturen.  Babette zal hij niet wegsturen, want hij vindt dat zij het zelf moet beslissen. Dan zou hij nog 3 vrouwen hebben en dat is ook wel erg veel. Het zou ook leuk zijn als hij eens op date gaat met de vrouwen alleen. En dan niet even ergens zitten, maar echt een wat langere fysieke date. Ik vermoed als dit niet snel gaat gebeuren dat Babette zelf wel weg zal gaan.

Debbie (62 jaar oud) uit Spanje

De afgelopen weken heb ik al vaker duidelijk gemaakt dat Debbie en Paul echt mijn favoriete zijn en deze week heeft dat weer bewezen. Afgelopen week begon het bij Debbie nog steeds met haar vriendinnengroep die aanwezig was. Zij zijn ook allemaal fan van Paul. Haar 2e moeder is ook bezoek en daar bespreekt Debbie de situatie mee. Ze vindt Paul heel erg leuk, maar ze mist iets. Ze denkt erover om hem maar te zoenen om te kijken of er gevoelens naar boven komen. En ik kan alleen maar naar de televisie roepen: DOE HET!

Niet zo veel later staat er een nieuwe man voor de deur genaamd Han. Ze weet zich weer gelijk geen houding te geven en roept gelijk Paul erbij voor support. Ze vindt Han gelijk al te klein en vervelend. Ze wil hem niet gelijk wegsturen, maar ze weet wel de tijden van de vluchten al uit haar hoofd. Ze weet dan precies wanneer ze het slechte nieuws zou moeten vertellen wil hij de vlucht nog kunnen halen. Met zijn drieën gaan ze naar een kringloopwinkel, want Debbie zoekt schalen. Paul probeert te helpen door wat schalen te laten zien, maar Debbie heeft een specifieke eigen smaak. Toch vindt ze het niet vervelend dat hij het probeert. Han loopt er maar een beetje achteraan.

Debbie laat de mannen een yoga sessie doen, zodat ze kan kijken hoe soepel ze zijn. Het is een open je hart sessie. Misschien zou het handig zijn als Debbie zelf ook meedoet, zodat ze kan voelen of ze iets voor Paul voelt. Debbie merkt dat ze Han ontloopt en ergens vindt ze dat ook lullig, maar ze doet het wel. Dan komt er slecht nieuws voor Paul, hij moet naar Nederland om afscheid te nemen van een goede vriend. Hij vraagt aan Debbie of het akkoord is dat hij een retourvlucht neemt en dat vindt zij uiteraard goed. Misschien zorgt het juist wel voor iets goeds als ze even uit elkaar zijn.

Samen met Paul vertrekt ze naar het ziekenhuis, wat Han heel jammer vindt. Hij had gehoopt wat tijd met Debbie door te kunnen brengen, maar zij staat er niet voor open. In de auto bespreekt ze de situatie met Paul en hij vindt ook dat ze Han zo snel mogelijk het nieuws moet vertellen. Ze zegt Paul gedag op het vliegveld en ze geven elkaar een kus, dan bedenken ze dat het nog veel te vroeg is en gaan ze nog even samen koffie drinken. Bij het tweede afscheid volgt er nog een kus en nog een kus. Bij terugkomst in de B&B stort ze zich vol op het werk om Han te ontlopen. Ze is er in haar hoofd niet klaar voor. Ze is druk in de B&B en druk met Paul in haar hoofd. Ze vindt het niet netjes van zichzelf, maar merkt dat het wel zo is. Uiteindelijk gaat ze toch het gesprek aan met Han en stuurt ze hem naar huis. Arme man wel, helemaal daarheen gekomen en gelijk al geen enkele vorm van aandacht van Debbie. Het eerste moment dat ze voorstelt om iets alleen met hem te gaan doen is dat het gesprek waarin ze hem naar huis stuurt.

Ze bespreekt de situatie met haar vriendinnen. Ze merkt dat ze zuinig moet zijn, want er komen niet zoveel mannen meer. Ook is ze nog niet verliefd op Paul, maar haar vriendinnen zeggen dat het op hun leeftijd ook anders voelt dan als tiener. En dan komt eindelijk de aap uit de mouw. Haar favoriet Harry, moet nog komen en daar kijkt ze ook naar uit. Ik vind het echt jammer dat ze daar zo naar uit kijkt. Dat zal de reden wel zijn dat ze zich niet volledig kan overgeven aan Paul. Wel heeft ze hem gemist en kijkt ze uit naar zijn terugkeer. Ze blijven in zijn afwezigheid elkaar ook steeds berichtjes sturen.

Het weerzien tussen haar en Paul is spannend, maar als ze elkaar weer zien voelt het gelijk heel leuk en vertrouwd. Paul vindt haar overduidelijk ook heel leuk, die avond is ze wel druk met de B&B maar dat maakt hem niet uit. Zolang ze maar samen zijn, dan maakt het hem niet uit wat ze doen. Ik vind ze echt nog steeds heel leuk. Ik ben blij dat ze eindelijk elkaar een kus hebben gegeven en daar wel iets van gevoelens door vrij kwam. Ik ben ook wel benieuwd naar Harry, want ik ben benieuwd wat voor man Debbie als favoriet zou zien. Wel hoop ik dat dit helemaal niets gaat worden en Debbie eindelijk zich helemaal gaat openstellen voor Paul. Go Paul!

Martijn (47 jaar oud) uit Thailand

Na het vertrek van Silvana wil Martijn een relaxte dag met Diana. Hij neemt haar mee naar de apen, die vindt hij nog steeds verschrikkelijk maar ze lijken zich wel te vermaken samen. Ze hebben een goed gesprek over de coronatijd en de maatregelen in Thaliand. Die avond kan Martijn niet relaxen. Het is een hele drukke avond in de bar, want het is tijd voor de muziekquiz. Diana vermaakt zich prima zonder Martijn en doet mee met de quiz. Hij lijkt haar tussendoor wel steeds op te zoeken voor een opmerking, maar er lijkt geen fysieke aantrekking te zijn.

Uiteindelijk besluit Martijn toch maar eerlijk te zijn tegen Diana. Hij neemt haar mee naar een koffie tentje aan de overkant van de straat. Ergens is hij bang dat ze gaat huilen en wil dat geloof ik liever niet bij zijn eigen gasten laten gebeuren. Martijn zegt eerlijk tegen Diana dat hij geen gevoelens voor haar heeft of krijgt en hij wil het niet meer aankijken. Diana neemt het redelijk goed op, ze heeft er alles uitgehaald wat er in zit en hoeft niet te huilen. Ik denk dat Diana wel echt een hele leuke man gaat vinden. Het lijkt mij na alles wat ik gezien heb een hele leuke en lieve vrouw. Je gunt haar ook helemaal geen man in Thailand. Ze heeft een man nodig in Nederland, zodat ze ook bij haar kinderen kan blijven.

Heel lang kan Martijn niet genieten van de stilte. Tamara komt gelijk aan, hij vindt haar heel leuk en positief. Ze komt ook heel positief naar hem over, maar ze is niet zo positief over haar kamer. Martijn laat alle vrouwen slapen in de familiekamer, maar Tamara denkt dat de gevangenis in Nederland nog gezelliger is dan de slaapkamer in de B&B. Ergens heeft ze ook wel een beetje gelijk het is wel erg saai in die kamer. Ik ben benieuwd of ze dat ook nog gaat zeggen tegen hem. Ik ben wel blij dat Martijn de waarheid heeft verteld aan Diana. Ook ben ik erg benieuwd naar hoe hij verder met Tamara omgaat. Ze lijkt best een pittige vrouw en ik denk dat hij dit ook wel nodig heeft.

 

Het gaat echt heel erg hard, nog maar 2 weken te gaan. Ik ben echt zo benieuwd hoe het allemaal verder gaat. Ik weet ook niet zo goed wie er nog meer kandidaten verwachten. In ieder geval Debbie en Bram verwachten nog iemand. Martijn vermoed ik ook wel dat er nog iemand komt, maar verder zou ik het eigenlijk niet weten. Ik ben blij dat Petri wat begint op te bloeien en dat er eindelijk een kus heeft plaatsgevonden tussen Debbie en Paul! Ook ben ik erg blij dat Ingrid eindelijk weg is bij Walter en dat de favoriet van Joy eindelijk aanwezig is. Ik hoop dat ze echt aan zijn plaatje voldoet, zoals hij haar zich heel de tijd heeft voorgesteld. Erg jammer wel dat het bijna is afgelopen. Van mij mag dit programma echt nog wel 10 weken duren.

Tot volgende week!