DNA Onbekend verdwijnt van de buis

DNA Onbekend verdwijnt van de buis

Geschreven door Pieter Jongsma

DNA Onbekend verdwijnt van de buis. Het programma van de KRO-NCRV dat al tijden gespresenteerd word door Caroline Tensen stopt ermee. Het schrappen van DNA Onbekend zou één van de gevolgen zijn van de bezuiningen die de Publieke Omroep vanaf 2015 doorvoerd.

De focus komt te liggen op journalistiek, drama, documentaires en cultuur, human interest moet inleveren. Spoorloos, blijft wel gewoon te zien bij de KRO-NCRV. Caroline Tensen krijgt er ander programma voor in de plaats zij gaat tv maken over laaggeletterdheid. Er worden nog zes nieuwe afleveringen van DNA Onbekend uitgezonden.

Bij de KRO-NCRV vinden momenteel vele aanpassingen plaats, zo hebben ze Klaas Drupsteen van het programma Hello Goodbye gehaald. Hebben ze Rob Kampheus weggestuurd, die programma's als De reunie en Rapport voor mijn ouders presenteerde. Die word vervangen door Patrick Lodiers die van BNN afkomt.

Momenteel zijn de bij de NPO in gesprek over de hoeveel presentatoren. Een woorvoerster van de NPO laat weten; “In 2015 moeten we fors bezuinigen. Dat betekent dat we met elkaar in gesprek moeten over de hoeveelheid presentatoren.”