SBS laat Pownews met rust na Saunders-incident

SBS laat Pownews met rust na Saunders-incident

Geschreven door Pieter Jongsma

SBS stapt niet naar de rechter vanwege een uitzending van Pownews waarin Dean Saunders het aan de stok kreeg met een verslaggever. Een medewerker van MasMedia, dat het SBS-programma Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans produceert, had gedreigd met een rechtszaak. "We nemen verder geen stappen", zegt een woordvoerder van SBS tegen Novum Nieuws. MasMedia wil zelf niet reageren en verwijst naar SBS.

Pownews zond maandag een interview uit met Dean Saunders in het kader van zijn deelname aan Vliegende Hollanders: Sterren van de Schans. Verslaggever Jan Versteegh suggereerde daarin dat Saunders' carrière in het slop zit en hij daarom meedoet aan het SBS-programma. "Als mijn carrière in het slop zit, neem ik jouw baantje", reageerde de zanger. "Ik denk dat ik stukken meer dan jij verdien. Met je kutbaantje."

Na het interview sloeg Saunders een dreigende toon aan tegenover Versteegh, zo werd vastgelegd met een verborgen camera. "Je moet wel oppassen met je grote bek. Begrijp je wat ik bedoel?" Een medewerker van MasMedia ging nog een stapje verder. "Als hier ook maar één seconde van uitgezonden wordt, hebben jullie een megarechtszaak aan jullie broek. Heb je dat begrepen? En die ga ik winnen ook."