Huiselijk geweld in GTST!

Huiselijk geweld in GTST!

Geschreven door Sebastiaan Boers Laatste update:

GTST-er Menno Kuiper slaat er op los!

[caption id="attachment_9587" align="alignleft" width="300"] Het sprookjeshuwelijk tussen Lucas Sanders en Menno Kuiper lijkt ten einde.[/caption]

Het sprookjeshuwelijk tussen Lucas Sanders en Menno Kuiper lijkt ten einde. Na een roerige start met hun huwelijk, lijkt de zeepbel uit elkaar te spatten. Het leek hét huwelijk van de soap te gaan worden.

Het eerste homo huwelijk van Meerdijk was een feit, toen Lucas (Ferry Doedens) en Menno ( Dave Mantel) elkaar het ja woord gaven. De Backstreet Boys kwamen zelfs optreden op het huwelijksfeest. Niets leek het geluk in de weg te staan!

Goede Tijden Slechte Tijden(GTST) , de bekendste soap van Nederland, haalt graag thema's aan die spelen in de samenleving. Dit zorgt voor een stuk herkenning bij de kijker. Huiselijk geweld is een thema wat vaak terug komt in de soap. Zo werd de moeder van Lucas, Janine (Caroline de Bruijn), geslagen door een ex vriend. GTST zorgt dat er aandacht komt voor huiselijk geweld. Dit is iets wat nog vaak voorkomt in Nederland. Door dit in de soap te verwerken zorgen de makers van GTST er voor dat dit thema bespreekbaar wordt in de samenleving.

In Meerdijk kreeg het personage Lucas hulp van Noud, Nina en Janine. Samen wilden zij Menno er van overtuigen hulp te zoeken voor zijn probleem. Menno is vroeger zelfs slachtoffer geweest van huiselijk geweld, zo gaf hij toe. Samen met Lucas wilde hij hulp gaan zoeken. Maar of dat ook gaat gebeuren is nog zeer de vraag.

Vrijdagavond kon de kijker zien hoe Menno compleet zijn zelfbeheersing verloor en vol insloeg op Lucas. Hoe dit afloopt kan de kijker maandag zien. Hoe gaat het met Lucas aflopen, welke gevolgen zal dit hebben voor het huwelijk?

Het is zeker, de spanning keert langzaam terug.  Zeker met de aankomende zomer cliffhanger. Onlangs verklapte Pip Pellens (die de rol van Wiet van Houten vertolkt) bij Life4You dat de zomer cliffhanger uit verschillende delen zal bestaan.

Hier moet de kijker nog even op wachten. Hoe de cliffhanger van 2014 er uit zal gaan zien is nog even afwachen. Feit is wel dat de verhaallijnen langzaam maar zeker tot een hoge spanning worden gebracht. Een recensie/blog hierover kan de kijker lezen op showbizznetwork.nl

Goede Tijden Slechte Tijden is elke werkdag om 20.00 uur te zien, natuurlijk bij RTL4.