Endemol maakt realityshow rondom Mars One

Endemol maakt realityshow rondom Mars One

Geschreven door Daniël Schalk

Endemol is bezig met een nieuwe realityshow, het reality-programma Utopia van Talpa is een groot succes en daarom komt Endemol met een nieuwe tv-show. De nieuwe realityshow is een Big Brother-achtig project in aanloop naar de reis naar Mars.

Het doel is om in 2025 een kolonie te stichten op de planeet, de aanloop daar naartoe staat centraal in een nieuw programma van Endemol.

Endemol werkt hiervoor samen met Stichting Mars One. Voor de ruimtereis hebben zich 1058 mensen aangemeld uit 107 verschillende landen, onder de aanmeldingen bevinden zich twee Nederlanders.

Voor vier van de aangemelde mensen is een plekje aan boord van het ruimteschip. De bedoel is dat in het Big Brother-achtige reality-programma te zien moet zijn hoe de selectiecommissie de gekozen kandidaten indeelt in internationale groepen die door middel van trainingen klaargestoomd worden voor het leven op Mars.

In 2015 worden uit de 1058 kandidaten zes tot tien teams van elk vier mensen geselecteerd voor een trainingsperiode van zeven jaar, deze kandidaten vormen het astronautenkorps van Mars One.

Verschillende media melden dat uiteindelijk de kijker waarschijnlijk zal kiezen welke vier uiteindelijk naar Mars gaan. Volgens planning zullen in 2023 vier mensen naar Mars gestuurd worden om de eerste bewoners van de planeet te worden. Het project kost 5 miljard euro.