Showbizznetwork weekoverzicht - week 23

Showbizznetwork weekoverzicht - week 23

Geschreven door Daniël Schalk

Deze week waren de Surpriseshow, de Rembrandt Awards, het Eurovisie Songfestival, The Hit, The Voice Of Holland, RTL Late Night en nog veel meer in het nieuws. Dit en nog veel meer ander nieuws lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 23!

Vorige week zaterdag werd bekend gemaakt dat SBS6 terug komt met de Surpriseshow, na de bekendmaking ontstond er veel kritiek waardoor Beau Van Erven Dorens zijn deelname aan het SBS6-programma niet meer zeker was. “Of ik het ga doen, weet ik niet meer. Ik heb natuurlijk helemaal geen zin in al dat gezeik eromheen”, daarmee doelt hij op berichten van afgelopen weekeinde waarin wordt gesteld dat hij Henny's show zou hebben ingepikt.

Endemol is bezig met een nieuwe realityshow, de nieuwe realityshow is een Big Brother-achtig project in aanloop naar de reis naar Mars. Het doel is om in 2025 een kolonie te stichten op de planeet, de aanloop daar naartoe staat centraal in een nieuw programma van Endemol. De kijker zal waarschijnlijk kiezen welke vier mensen, van de 1058 aanmeldingen, naar Mars gaan in 2025.

Maandagavond zijn de winnaars van de Rembrandt Awards 2014 bekend gemaakt. De Rembrandt voor ‘Beste actrice’ ging dit jaar naar Angela Schijf. Barry Atsma ging er bij de acteurs met de award vandoor. In de categorie ‘Beste jeugdfilm’ won Spijt! BLØF en Nielson hebben met hun titelsong ‘Mannenharten’ de Rembrandt Award voor ‘Beste filmhitsong’ in de wacht gesleept. Daarnaast vielen ook The Hunger Games: Catching Fire, Jennifer Lawrence, Leonardo DiCaprio en Nelly Frijda in de prijzen.

Voor de finale van het Eurovisie Songfestival bleven in ruim veertig landen meer dan 195 miljoen mensen thuis. Dat maakte de organisatie achter het Songfestival dinsdag bekend. De ontknoping van het muziekevenement is beter bekeken dan vorig jaar. “Deze kijkcijfers illustreren dat het Eurovisie Songfestival nog steeds enorm leeft in Europa”, zegt festivalsupervisor Jon Ola Sand.

Afgelopen dinsdag zijn voor het zevende jaar op rij de Sterren.nl Awards uitgereikt. De Award voor 'Beste Zanger' is voor Jannes en die voor 'Beste Zangeres' voor Leonie Meijer. De Award voor 'Beste Groep' is dit jaar wederom gewonnen door Nick & Simon. Andere winnaars zijn Henk Bernard, Thomas Berge, Ancora en Frans Duijts. Jan Smit heeft de Award voor 'Beste Single' voor zijn hit 'Leeg Om Je Heen' gewonnen. De TrosKompas Oeuvre Award gaat dit jaar naar Pierre Kartner.

Het RTL5-programma The Hit heeft de Geflopte Frisbee gewonnen voor het slechtste televisieprogramma van afgelopen tv-seizoen. Bezoekers van spitsnieuws.nl verkozen met 42 procent van de stemmen de RTL5-show tot slechte televisieprogramma. The Hit komt daarmee ruim boven de andere negen genomineerde televisie missers van afgelopen seizoen.

De AVRO-dramaserie Ramses over de jonge jaren van Ramses Shaffy heeft afgelopen woensdag de Zilveren Nipkowschijf 2014 ontvangen. Hoofd Kunst & Cultuur en Drama, Simone van den Ende en regisseur Michiel van Erp namen in De Vorstin in Hilversum de prijs voor het beste tv-programma in ontvangst.

NOS-presentatrice Rozemarijn Moggré versterkt vanaf komend seizoen het journalistenteam van Omroep WNL. De journalist gaat onder andere het succesvolle ochtendprogramma Vandaag de Dag presenteren. Rozemarijn Moggré werkte sinds 2008 bij de NOS, waar zij het NOS Journaal en het NOS Jeugdjournaal presenteerde. Ook deed ze voor de NOS live-verslag tijdens grote evenementen.

Winston Gerschtanowitz  vertrekt als presentator bij het RTL4-programma The Voice Of Holland. Zijn rol zal in het nieuwe seizoen worden overgenomen door Jamai. Jamai zal tijdens de liveshows de kandidaten opvangen in de Red Room en alle berichten op Social Media gaan bij houden. Winston heeft besloten dat het na vier succesvolle seizoenen een mooi moment is om het stokje over te dragen.

De uitzending van RTL Late Night met een ode aan Thé Lau is door 901 duizend mensen bekeken. Het programma bracht donderdagavond een eerbetoon aan de Nederlandse zanger, frontman van The Scene, die kampt met keelkanker en heeft gehoord dat hij is uitbehandeld. Naast presentator Humberto Tan zetten onder anderen Bløf, Barry Hay en Claudia de Breij de zanger in het zonnetje.

Nog meer in het nieuws was afgelopen week: Zapp weer meest bekeken kinderzender, RTL5 zoekt fans voor het nieuwe programma Superster, Arie Boomsma met nieuw debatprogramma, SBS6 gaat opzoek naar Hollands beste bloemstylist en RTL Late Night sluit seizoen af met ruim miljoen kijkers.