Showbizznetwork weekoverzicht - week 23 - 2016

Showbizznetwork weekoverzicht - week 23 - 2016

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

In week 23 werd bekend dat SBS6 de legendarische tv-show Rad van Fortuin komend najaar terugbrengt op televisie, Serious Request dit jaar aandacht zal vragen voor kinderen die sterven door longontsteking en Douwe Bob volgend jaar in de Heineken Music Hall staat.

Ook actrice Pip Pellens, presentatrice Irene Moors, zangeres Sharon Doorson, tv-kok Rudolph van Veen, Idols-winnaar Nina, zanger Danny Froger en cabaretier Arjen Lubach waren in de 23ste week in het nieuws. Lees dit en nog veel meer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 23.

Maandag

Actrice Pip Pellens en zangeres Sharon Doorson vormen samen met John Ewbank het team van Universal Music in The Next Boy/Girl Band. Tony van de Berkt en vocal coach Babette Labeij vormen samen met zanger Nick Schilder het team van 8Ball Music. The Next Boy/Girl Band is de nieuwe talentenjacht van SBS6 waarin twee platenmaatschappijen de beste boy- of girlband willen vormen.

Dinsdag

3FM Serious Request vraagt dit jaar aandacht voor kinderen die sterven door longontsteking. 3FM en het Rode Kruis zetten zich in voor een stille ramp die elke 35 seconden een kinderleven eist. Dat zijn wereldwijd elk jaar ruim 900.000 jonge kinderen, die te redden zijn met de juiste behandeling en informatie. NPO 3FM zet zich met 3FM Serious Request al dertien jaar in voor een stille ramp.

Het tv-seizoen is afgelopen en de zomer wordt op SBS6 ‘Lekker Nederlands’. “Of je nou ver weg gaat of lekker in Nederland op vakantie gaat, SBS6 heeft lekkere zomerprogramma’s voor jou”, luidt de campagne van SBS6. De tv-zenders van SBS doen het in de zomer altijd beter dan in de overige maanden en SBS6 komt daarom de hele zomer met herhalingen van haar mooiste programma’s.

Irene Moors is voor haar nieuwe SBS6-show Over smaak valt te twisten herenigt met haar vroegere Life & Cooking-collega Rudolph van Veen. De tv-kok was jarenlang te vinden in de keuken van het zondagmiddagprogramma van Irene en Carlo Boszhard. “Rudolph is hoofdjurylid en zal me bijstaan in deze kookwereld” aldus de presentatrice. Over smaak valt te twisten is in het najaar te zien op SBS6.

Woensdag

Douwe Bob staat volgend jaar, op zaterdag 25 maart, in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De singer-songwriter bouwt de Heineken Music Hall in 2017 om tot de Fool Bar XL, een extra grote versie van de bar in het huis in de Amsterdamse Pijp. De Nederlandse Songfestival-inzending van dit jaar verkocht de 100 kaarten voor zijn concert afgelopen woensdag zelf op de Albert Cuyp markt.

Televizier voegt twee publieksprijzen toe aan de Gouden Televizier-Ring Verkiezing 2016, namelijk de Zilveren Televizier-Ster Acteur en Zilveren Televizier-Ster Actrice. Het publiek kan dit jaar ook stemmen op de beste acteur en actrice in een Nederlandse tv-serie. Televizier heeft onderzoek gedaan naar de behoefte voor de prijs en 72 procent van de mensen wilde een prijs voor acteurs.

SBS6 brengt het legendarische spelprogramma Rad van Fortuin komend najaar terug op televisie. Het programma zal in het najaar dagelijks om 20:00 uur te zien zijn op de familiezender. Albert Verlinde verspreidde vorige week in RTL Boulevard al de geruchten dat SBS6 aan de terugkeer van het programma zou werken. Het is nog niet bekend wie de presentator van Rad van Fortuin wordt.

Nina den Hartog heeft woensdagavond de finale van Idols gewonnen. Na een wekenlange zoektocht kwam er woensdag een einde aan de talentenjacht der talentenjachten. Idols keerde afgelopen maart na ruim acht jaar terug op de Nederlandse televisie, ditmaal niet op RTL4 maar op RTL5. Nina stond samen met Kimberly Fransens in de grote finale, maar was al lange tijd de grote favoriet.

Donderdag

Het SBS6-programma Komt een man bij de dokter krijgt een nieuw seizoen. Het satirische programma is al sinds 2012 te zien op de familiezender en Veronica vult ook al jaren lege plekken in haar programmering op met herhalingen van Komt een man bij de dokter. In Komt een man bij de dokter worden grappen verwerkt in korte sketches door verschillende acteurs en actrices.

Vrijdag

Afgelopen vrijdag is het EK voetbal 2016 in Frankrijk begonnen met de openingswedstrijd tussen gastland Frankrijk en Roemenië. Donderdag was al het Openingsconcert van het EK voetbal met DJ David Guetta, maar vrijdagavond begon het EK pas echt. Helaas is het Nederlands elftal er dit jaar niet bij, maar de NOS wel. De omroep doet tot en met zondag 10 juli verslag van het EK voetbal 2016.

Danny Froger gaat aan de slag voor familiezender SBS6. De zoon van zanger René Froger maakt komende zomer zijn presentatiedebuut als presentator van Nederland Muziekland. Vanaf zondag 12 juni zal Froger twaalf weken lang de populairste Nederlandse artiesten ontvangen. O’G3NE, Danny de Munk en Wolter Kroes zijn enkele namen die hun opwachting zullen maken in de SBS6-show.

Het satirische VPRO-programma Zondag met Lubach heeft de Zilveren Nipkowschijf gewonnen. Arjen Lubach won met zijn programma van de twee andere genomineerden Langs de oevers van de Yangtze en De Hokjesman.  De Zilveren Nipkowschijf is de Nederlandse vakprijs voor tv-programma’s die jaarlijks wordt uitgereikt door de tv-critici van Nederlandse dagbladen en tijdschriften.

Zaterdag

Het RTL5-programma Foute Vrienden krijgt een tweede seizoen, dat heeft Pim Muda laten weten Op Twitter. “Nu op RTL5 Foute Vrienden herhaling, in september nieuwe afleveringen”, aldus Muda, een van de ‘foute vrienden’ uit het programma. In het RTL5-programma Foute Vrienden laten Klaas van Eerden, Albert Jan van Rees, Pim Muda en Pepijn Gunneweg elkaar gênante opdrachten uitvoeren.

Koert-Jan de Bruin gaat voor RTL4 een nieuw BBQ-programma maken. Het tweede seizoen van Grillmasters is net van start gegaan en RTL4 komt nu alweer met een nieuwe BBQ-show. In Ik BBQ voor jou trekt Koert-Jan het hele land door. “Zijn culinaire hoogstandjes uit Grillmasters voor jou écht een brug te ver? Dan is Ik BBQ voor jou er zeker voor jou!”, luidt de oproep van Ik BBQ voor jou.

Zondag

RTL4 komt met een nieuw programma waarin bakduo’s de beste bruidstaart proberen te maken. In het programma worden elke aflevering één koppel wat gaat trouwen en een aantal bakduo’s gevolgd. Op de trouwdag maakt het koppel bekend welk bakduo de beste bruidstaart heeft gemaakt.  Het programma wordt gemaakt door producent Blue Circle, de producent van Heel Holland Bakt.

Op woensdag 2 maart 2016 was het precies twee jaar geleden dat de eerste editie van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ op Showbizznetwork.nl verscheen. Ook is het dit jaar de derde jaargang van het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’, dat na 2014 en 2015 nu ook in 2016 verschijnt. Wij vieren dit door elke week terug te blikken op het weekoverzicht uit 2014 en 2015.

In de 23ste week van 2015 werd bekend dat Rob Stenders na acht jaar stopt met het maken van radioprogramma’s op NPO 3FM en Babette van Veen haar comeback maakt in Goede Tijden, Slechte Tijden. In de 23ste week van 2014 werd bekend dat Endemol aan een realityshow werkt waarin de aanloop naar de reis naar Mars, waar in 2025 een kolonie gesticht moet worden, wordt gevolgd.

Dit was het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’ van week 23. Showbizznetwork.nl houdt jou ook de komende week weer op de hoogte van het laatste showbizz-nieuws en het belangrijkste nieuws uit week 24 lees je volgende week zondag, 19 juni, weer in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’!