Winnaars Rembrandt Awards 2014 bekend

Winnaars Rembrandt Awards 2014 bekend

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanavond heeft René Mioch de winnaars van de Rembrandt Awards 2014 bekend gemaakt. De Rembrandt Awards werden dit jaar gepresenteerd door Veronica Magazine. In het prestigieuze Hampshire Hotel American reikte René samen met Shownieuws-presentatrice Kim-Lian van der Meij de prijzen uit. Het Nederlandse publiek heeft de afgelopen tijd massaal gestemd. De grote favoriet is de natuurfilm De Nieuwe Wildernis die is verkozen tot ‘Beste Nederlandse film’ uit 2013. 

De Rembrandt voor ‘Beste actrice’ ging dit jaar naar Angela Schijf. Met de meeste stemmen voor haar rol in de film Daglicht, versloeg zij Lies Visschedijk in Soof én Sylvia Hoeks in Bro’s before Ho’s.

Barry Atsma deed menig (vrouwen)hart kloppen en ging met zijn rol in Mannenharten er bij de acteurs met de award vandoor. Daarmee grepen Daan Schuurmans (Mannenharten) en Fedja van Huêt (Soof) net mis voor de Rembrandt Award.

In de categorie ‘Beste jeugdfilm’ won Spijt!, alweer een succesvolle Nederlandse tienerfilm geregisseerd door Dave Schram. De film, die gebaseerd is op het gelijknamige boek geschreven door Carry Slee, versloeg daarmee Mees Kees op Kamp en Nijntje de Film.

De mannen van BLØF en Nielson hebben met hun immens populaire titelsong ‘Mannenharten’, voor de gelijknamige film Mannenharten, de Rembrandt Award voor ‘Beste filmhitsong’ in de wacht gesleept.

Dit jaar was de internationale lijst ook erg bijzonder in de categorie ‘Beste buitenlandse film’ met als winnaar The Hunger Games: Catching Fire en in de categorie ‘Beste buitenlandse actrice’ Jennifer Lawrence voor haar rol hierin. René Mioch heeft deze award persoonlijk uitgereikt in Cannes. De titel voor ‘Beste buitenlandse acteur’ ging naar Leonardo DiCaprio voor zijn rol in het spectaculaire The Great Gatsby.

De Ere Rembrandt Award ging dit jaar naar Nelly Frijda. Tot op de dag van vandaag is zij te zien in de succesvolle reeks Flodder. Ze kreeg de Ere Rembrandt voor haar rijke carrière als actrice.

De totale lijst met winnaars:

Beste buitenlandse film:
The Hunger Games: Catching Fire

Beste Nederlandse film:
De Nieuwe Wildernis

Beste buitenlandse acteur:
Leonardo DiCaprio – The Great Gatsby

Beste buitenlandse actrice:
Jennifer Lawrence – The Hunger Games: Catching Fire

Beste Nederlandse acteur:
Barry Atsma – Mannenharten

Beste Nederlandse actrice:
Angela Schijf – Daglicht

Beste jeugdfilm:
Spijt!

Beste filmhitsong:
BLØF en Nielson – Mannenharten - Mannenharten