RTL Telekids lanceert nieuwe jeugdserie ‘w.s.v. De Optimist’

RTL Telekids lanceert nieuwe jeugdserie ‘w.s.v. De Optimist’

Geschreven door Pieter Jongsma

RTL Telekids zendt vanaf zaterdag 19 juli elke zaterdag en zondag om 16:50 uur de nieuwe jeugdserie ‘w.s.v. De Optimist’ uit. De zomerse serie speelt zich af op zeilschool ‘w.s.v. De Optimist’, gelegen in een oer-Hollandse wateromgeving.

De serie is tot stand gekomen in samenwerking met Delta Lloyd en is geproduceerd door Zodiak Nederland. Gastrollen worden onder anderen gespeeld door Telekids gezichten Keet! en Patrick Martens, maar ook Michelle en Bickel Krabbé zijn in twee afleveringen te zien. Daarnaast maken diverse professionele zeilers hun acteerdebuut. De serie zit bomvol spannende avonturen en actie op het water.

Leer de zeven hoofdrolspelers kennen tijdens de veertien afleveringen van ’w.s.v. De Optimist’ en beleef de avonturen op het water met ze mee. Met de nieuwe cursisten die de zeilschool wekelijks ontvangt, is geen kampweek hetzelfde. De jonge zeilinstructeurs staan voor grote uitdagingen, zoals de belangrijke jaarlijkse zeilwedstrijd tegen concurrerende zeilschool ‘De Molen’. Daarnaast moeten de instructeurs keihard werken om kans te maken op een plek in het ‘Nederlands Toptalenten Team’. Maar waarom heeft hoofdinstructrice Calijn, het grootste zeiltalent, geen zin meer in de selectiewedstrijd voor dit team? Wat is haar geheim? En hoe kunnen de andere instructeurs ervoor zorgen dat ze toch wil meedoen?

De cast is samengesteld uit acteurs en professionele zeilers. Er zijn hoofdrollen weggelegd voor zeilkampioene Splash Calijn Muller en wedstrijdzeilster RS Feva/29er Merel de Weerdt. Daarnaast hebben professionele zeilers/surfers uit de Delta Lloyd Kernploeg, zoals Kiran Badloe, Daphne van der Vaart en Olympisch Kampioen Dorian van Rijsselberghe bijrollen in ‘w.s.v. De Optimist’.

Met elkaar delen de zeven jongeren een passie voor watersport, sluiten ze vriendschappen en beleven ze de spannendste avonturen. Een zomerse jeugdserie om bij op het puntje van je stoel te zitten.

‘w.s.v. De Optimist’ is vanaf zaterdag 19 juli elke zaterdag en zondag om 16:50 uur te zien bij RTL Telekids, via het kanaal van RTL 8.