Series van FOX en NGC winnaars op Critics' Choice Television Awards

Series van FOX en NGC winnaars op Critics' Choice Television Awards

Geschreven door Pieter Jongsma
In Los Angeles vond afgelopen donderdag tijdens een gala-evenement de jaarlijkse uitreiking voor de beste Amerikaanse televisieprogramma’s in verschillende categorieën plaats.

Zowel de serie ‘Shark Tank’, die momenteel op tv-zender FOX wordt uitgezonden, als de serie ‘Cosmos: A Spacetime Odyssey’ bekend van National Geographic Channel vielen in de prijzen. 

Shark Tank
Reality-serie ‘Shark Tank’ volgt aspirant-ondernemers die hun bedrijfsplan presenteren aan investeerders, de zogenaamde ‘sharks’. Elke donderdag om 22.00 uur is op de Nederlandse tv-zender FOX te zien hoe beginnende entrepreneurs met investeringsgeld in één klap miljonair hopen te worden. De serie sleepte de award in de wacht voor de categorie competatieve realityseries.
Cosmos: A Spacetime Odyssey
De legendarische serie ‘Cosmos: A Spacetime Odyssey’ wist maar liefst twee nominaties te verzilveren voor Best Reality Series en Best Reality Host. Astrofysicus dr. Neil deGrasse Tyson neemt als presentator de kijker mee op een reis door heden, verleden en toekomst. De eerste aflevering ging wereldwijd in première op National Geographic Channel en andere diverse FOX-kanalen. Hiermee was het de grootste wereldwijde lancering van een tv-serie. Voor de liefhebbers die de serie gemist hebben wordt de reeks elke zondag om 23.00 uur herhaald op National Geographic Channel.
 
Critics' Choice Television Awards
De vierde editie van de Critics' Choice Television Awards, waarbij de prijzen worden uitgereikt door de Broadcast Television Journalists Association, werd gehouden in het Beverly Hilton en live uitgezonden.
Dit jaar kregen ook andere programma’s die in Nederland op FOX, FOXlife of National Geographic Channel te zien zijn nominaties, waaronder ‘The Walking Dead’, ‘The Killing’, ‘The Simpsons’, ‘The Mindy Project’ en ‘Killing Kennedy’.
Nominatielijsten:
BEST REALITY SERIES – COMPETITION
Shark Tank (WINNER)
The Amazing Race
Project Runway
Survivor
Top Chef
The Voice
BEST REALITY SERIES
Cosmos: A Spacetime Odyssey (WINNER)
Deadliest Catch
Duck Dynasty
Mythbusters
Top Gear
Undercover Boss
BEST REALITY HOST
Neil deGrasse Tyson, Cosmos: A Spacetime Odyssey (WINNER)
Tom Bergeron, Dancing With the Stars
Carson Daly, The Voice
Cat Deeley, So You Think You Can Dance
Gordon Ramsay, MasterChef
RuPaul, RuPaul’s Drag Race