Nieuwe serie A Gifted Man op maandagavond Net5

Nieuwe serie A Gifted Man op maandagavond Net5

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf aanstaande maandag zendt Net5 de nieuwe serie A Gifted Man uit. Deze dramaserie draait om de briljante en keiharde chirurg Michael Holt (Patrick Wilson) die door een vreemde ontmoeting met zijn grote liefde belangrijke levenslessen leert.

A Gifted Man is van de schrijvers van onder andere Erin Brockovich en The Silence of the Lambs en heeft een veelvuldig met prijzen bekroonde cast. De serie is vanaf maandag 7 juli wekelijks om 20.30 uur te zien bij Net5 met dubbele afleveringen. 

Getalenteerd maar eenzaam
In A Gifted Man is Michael Holt een ontzettend getalenteerde arts die alles heeft waar een man van droomt: hij ziet er goed uit, heeft een mooi appartement, is gelukkig met zijn single bestaan en is de allerbeste in zijn vak, maar hij leeft een vrij egoïstisch en soms eenzaam leven. Op een dag komt Michael zijn ex-vrouw Anna (Jennifer Ehle) tegen en dat is best opmerkelijk gezien het feit dat zij twee weken daarvoor door een auto-ongeluk om het leven is gekomen. Anna is voor Michael altijd de liefde van zijn leven gebleven. Nu ze Michael vraagt haar te helpen haar kliniek te redden, leert hij langzaam een aantal belangrijke levenslessen.

Talententeam
A Gifted Man heeft heel veel talent in huis. Op het cv van hoofdrolspeler Patrick Wilson staan onder andere een Golden Globe, een Emmy en een Tony-nominatie. Zijn tegenspelers zijn Julie Benz (bekend van de serie Dexter) en Margo Martindale. Deze laatste actrice won eind vorig jaar een Emmy voor haar rol in de serie Justified. De schrijvers van de serie zijn ook niet de minsten. Susannah Grant schreef onder andere de films Pocahontas, In her Shoes en Erin Brockovich en uit Jonathan Demme’s pen komen onder andere de klassiekers Philadelphia en The Silence of the Lambs. Voor deze laatste film nam hij een Oscar in ontvangst.

A Gifted Man
Vanaf maandag 7 juli wekelijks om 20.30 uur bij Net5