Carolina Dijkhuizen opvolgster Kim-Lian bij Musical Sing-a-Long

Carolina Dijkhuizen opvolgster Kim-Lian bij Musical Sing-a-Long

Geschreven door Daniël Schalk

Op 30 en 31 augustus presenteren Frits Sissing en Cornald Maas diverse AVRO-programma's vanaf het Amsterdamse Museumplein tijdens de 37e editie van de Uitmarkt. Ook musicalster en zangeres Carolina Dijkhuizen is dit jaar een van de presentatoren.

Cornald presenteert op zaterdag 30 augustus de programma's Cinema Symphonica en UitmarktLive. Op zondag 31 augustus presenteren Frits en Carolina het jaarlijkse meezingspektakel Musical Sing-a-Long.

Cinema Symphonica – zaterdag 30 augustus, 21.05 uur bij de AVRO op Nederland 2

Hollywood strijkt neer op het Museumplein met het unieke muziekprogramma Cinema Symphonica dat wordt gepresenteerd door film-en muziekliefhebber Cornald Maas. Onder begeleiding van Het Balletorkest worden beroemde filmhits gezongen door artiesten als Leona Philippo, Hadewych Minis, Douwe Bob, Charly Luske, Pearl Jozefzoon en Paul Groot. Er komen bekende titelsongs voorbij van onder meer Alles Is Liefde, West Side Story en James Bond. Bovendien worden enkele nummers omlijst met bijzondere dansoptredens door onder andere het Nationale Opera & Ballet en het Nederlandse Danstheater.

UitmarktLive – zaterdag 30 augustus, 22.35 uur bij de AVRO op Nederland 2

Vanaf het artiestenterras op De Uitmarkt op het Museumplein in Amsterdam verzorgen AVRO en NTR het programma UitmarktLive. Met reportages, cultuurtips, live-gesprekken en optredens van prominente artiesten wordt vooruitgeblikt op het komende culturele seizoen. Zijn er trends zichtbaar en welke voorstellingen, films, boeken en concerten mag je echt niet missen? De zaterdageditie wordt gepresenteerd door AVRO-presentator Cornald Maas en op zondag vanaf 18.10 uur is NTR-presentator Joost Karhof gastheer.

AVRO Musical Sing-a-Long - zondag 31 augustus, 21.15 uur bij de AVRO op Nederland 1

Traditiegetrouw sluit het festival af met de AVRO Musical Sing-a-Long op het Museumplein dat dit keer wordt gepresenteerd door Frits Sissing en Carolina Dijkhuizen. Onder begeleiding van het Metropole Orkest treden diverse artiesten op zoals Simone Kleinsma, Berget Lewis, Willeke Alberti, Henk Poort, Chantal Janzen, Jim Bakkum en vele anderen. Zij zingen bekende nummers uit lopende en nieuwe musicals die het komende seizoen in de Nederlandse theaters te zien zijn waarbij het publiek luidkeels mee kan zingen. De musicals die dit jaar voorbij komen zijn onder andere The Sound of Music, Billy Elliot, Soldaat van Oranje, Hij Gelooft In Mij, Dorus, Dreamgirls, Heerlijk duurt het langst, Onder de groene hemel en Moeder, Ik Wil Bij De Revue.