Musical The Lion King komt terug in Nederland

Musical The Lion King komt terug in Nederland

Geschreven door Daniël Schalk

De musical The Lion King komt terug naar Nederland, dat meldt de website Musicalreports. Producent Stage Entertainment zal dit najaar audities organiseren voor een nieuwe Nederlandstalige versie van de musical. De musical is gebaseerd op de gelijknamige Disneyfilm uit 1994.

In de film moet leeuwenwelpje Simba vluchten wanneer zijn gemene oom Scar zijn vader Mufasa vermoordt en de macht grijpt. De musical, met muziek van Elton John en Tim Rice, ging in 1997 in première op Broadway. De voorstelling is wereldwijd inmiddels door 80 miljoen mensen gezien.

The Lion King was tussen 2004 en 2006 ruim negenhonderd keer te zien in het Circustheater in Scheveningen. De musical trok in Nederland 1,6 miljoen bezoekers. De hoofdrollen in The Lion King werden toen gespeeld door Edwin Jonker, Etiënne Poeder en Carolina Dijkhuizen.

Het is nog niet duidelijk in welke theater The Lion King dit keer te zien zal zijn. Een logische keuze zou weer het Circustheater zijn, dat zou betekenen dat The Lion King de opvolger wordt van de nieuwe Nederlandse versie van de musical The Beauty and the Beast, die in december in première gaat.

Stage Entertainment zoekt voor de de voorstelling volwassenen en kinderen ‘van etnische origine’. De producent organiseert in oktober en november open audities in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam om zo nieuw talent te ontdekken. Het gaat om zowel volwassenen als kinderen.

Het is de bedoeling dat de talenten die de open audities doorkomen vervolgens verder op geleid worden op de ‘Lion King School’. Eerder gebruikte producent Stage Entertainment deze aanpak ook voor de musical Billy Elliot, die het afgelopen jaar in het Circustheater te zien was.