Avro komt met nieuw avonturenprogramma door traditioneel Marokko; Atlas

Avro komt met nieuw avonturenprogramma door traditioneel Marokko; Atlas

Geschreven door Pieter Jongsma

Aanstaande maandag start de AVRO met Atlas, een vernieuwend avonturenprogramma dat zich afspeelt in Marokko. In dit programma nemen twee teams van bekende Nederlanders het tegen elkaar - en zichzelf - op tijdens de extreme tocht van 600 km over de historische handelsroute tussen de Sahara en Marrakesh, met het Marokkaanse Atlasgebergte als ultieme barrière. De karavaantocht laat in 10 afleveringen de reis door het echte Marokko zien. De presentatie is in handen van Lauren Verster. Atlas is vanaf maandag 26 augustus bij de AVRO te zien op Nederland 3.

Peter Lubbers, Media Directeur AVRO: “Met Atlas zet de AVRO haar traditie van kwalitatieve avonturenprogramma’s voort. Na Wie is de Mol?, Ford Boyard en Expeditie Poolcirkel is het nu tijd voor een karavaantocht door het veelzijdige Marokko. Naast adventure heeft ook de lokale cultuur een prominente plaats in dit programma. Deze unieke combinatie maakt dat Atlas een uitstekende aanvulling is op de AVRO-programmering”.

 

ATLAS

De Atlas. Een grillig gebergte in het noorden van het Afrikaanse continent. Dit is het land van de nomaden, oases, fata morgana’s en karavanen, dat strekt van de Middellandse Zee tot de Sahara. Onverbiddelijk en wonderschoon; het veelzijdig decor van een spannende survivalstrijd tussen twee prominenten teams die de historische handelsroute over het Atlasgebergte moeten afleggen.

 

Laura Dekker, Inge Ipenburg, Iris Kroes, Darryl, Robert de Hoog en Johnny Kraaijkamp starten in het midden van het gigantische, opgedroogde meer van Iriki, aan de rand van de Sahara, waar ze worden gedropt. Het samenstellen van de teams doen de kandidaten zelf. Dit is het beginpunt van een survivaltocht, die door souks en pijnboombossen zal leiden; langs kasba’s en berberdorpen; over zandduinen en de hoge, besneeuwde toppen van de Atlas. Onderweg komen er op onverwachte momenten nieuwe kandidaten bij en vallen er kandidaten af. Iets waar de aanwezige BN’ers geen weet van hebben. De kandidaten die tijdens de serie erbij komen zijn: Gaby Blaaser, Ron Boszhard, Maryam Hassouni, Mimoun Ouled Radi, Mariana Verkerk en Ymke Wieringa. De teams moeten tijdens de tocht zoveel mogelijk landkaarten verzamelen die nodig zijn om deze te volbrengen. De finale - die gehouden wordt in het sprookjesachtige Marrakesh – kan er maar een winnaar zijn.