RTL Telekids leert kinderen alles over een gezonde leeftstijl

RTL Telekids leert kinderen alles over een gezonde leeftstijl

Geschreven door Pieter Jongsma
Vanaf vandaag is het nieuwe programma ‘Totally Fit Kidz’ te zien bij RTL Telekids.

Presentatrice en danseres Ingrid Jansen en tv-kok Mathijs Vrieze inspireren en leren basisschoolkinderen en hun ouders alles over gezonde voeding en beweging.

In Totally Fit Kidz maken kinderen samen met Mathijs leuke, gezonde traktaties en verrassingsontbijtjes. “Te vaak bestaan die traktaties uit snoep, chips, chocola of andere snacks. Super lekker, maar niet heel erg gezond", aldus Mathijs. Ook is te zien hoe scholen overvallen worden met een uitvoerige lunchtrommelinspectie in ‘Pimp My Lunchbox’.

“En iedere keer was ik weer verbaasd wat ouders hun kinderen allemaal meegeven naar school, dat kon soms echt niet.” Ingrid brengt de kinderen in beweging en bezoekt bekende sporters. “Ik leer de kids te gekke choreografieën aan op o.a. One Direction, Justin Bieber en Katy Perry, dus nee het lijkt niet echt op Nederland in beweging", lacht Ingrid.

Uit recent onderzoek van het RIVM en TNO blijkt dat minstens 75% van de basisschoolkinderen niet voldoende beweegt en niet voldoet aan de richtlijn voor groente en fruit. Door op een jonge leeftijd een gezonde leefstijl aan te leren, lopen kinderen op latere leeftijd minder kans op hart- en vaatziekten en andere aandoeningen. Totally Fit Kidz wordt gemaakt in samenwerking met de Hartstichting. De Hartstichting zet zich al jaren in voor een hartgezonde toekomst van alle kinderen. “We zijn als Hartstichting enorm blij met de samenwerking met RTL. Via het massamedium tv hopen we veel ouders en kinderen te mogen bereiken en inspireren. Met als doel de bewustwording over een gezonde leefstijl op jonge leeftijd te vergroten. Nog steeds eten basisschoolkinderen te weinig groenten en fruit, en bewegen te weinig. Gezond eten en voldoende bewegen is essentieel, want zo kun je de kans verkleinen dat je later hart- en vaatziekten krijgt.”, aldus Floris Italianer, directeur Hartstichting.
Kinderzender RTL Telekids helpt graag mee aan die voorbereiding. “Als platform dat zich op kinderen richt, vinden wij het van groot belang dat kinderen verantwoord eten en voldoende bewegen, zodat ze een gezonde toekomst tegemoet gaan. Dit komt op een leuke en leerzame manier aan bod in het programma. We hopen dat Totally Fit Kidz kinderen en ouders inspireert om gezond te leven.”, aldus Olaf Swinarski, zendermanager van RTL Telekids.
 
‘Totally Fit Kidz ’ is vanaf maandag 1 september iedere schooldag om 08.05 uur te zien bij RTL Telekids en wordt herhaald vanaf zaterdag 6 september om 11:10 uur en vanaf zondag 7 september om 16:25 uur.