Recensie ; Doof

Recensie ; Doof

Geschreven door Sebastiaan Boers

RTL 4 zet Natasja Froger in voor nieuw programma!

De zondagavond van RTL 4 staat in het teken van het nieuwe programma, Doof. In dit programma worden mensen die slechthorend of doof zijn gevolgd door presentatrice Natasja Froger.

De eerste aflevering staat in het teken van Ronald. De 24-jarige Ronald verteld aan Natasja zijn verhaal. De presentatrice laat zichzelf van haar beste kant zien. Zo meelevend als ze is, geeft ze Ronald de volledige ruimte op zijn verhaal te vertellen.

De kijker leeft mee door het verhaal van Ronald. Het is bijzonder dat de commerciële zender hier aandacht aan wil geven. De keuze om Natasja Froger in te zetten voor dit programma is een hele goede keuze.

Als er iemand is die zich goed in kan leven in anderen, dan is dat Natasja wel. Zij heeft dat talent al eerder laten zien in programma's als, Welcome Home en Bonje met de buren. Door haar inlevingsvermogen in anderen, willen mensen hun verhaal graag aan haar kwijt. Dat kan ook zeker een reden zijn om juist Natasja in dit programma in te zetten. 

Het is een emotioneel programma. Niet alleen het verhaal van Ronald komt aan bod, ook zijn familie laat van zich horen. Het is voor iedereen lastig om met deze situatie om te gaan. Het gezin staat achter de keuze van Ronald om te onderzoeken of hij in aanmerking kan komen voor een operatie om uiteindelijk weer te kunnen horen.

Ook is het dapper van Ronald om zijn verhaal zo openbaar op televisie te vertellen. Daar is veel lef voor nodig. Doordat hij dit doet, leeft de kijker enorm mee met hem. Daarom is het ook erg mooi om te zien dat Ronald in aanmerking komt voor de operatie. De operatie is gelukt en Ronald kan dankzij de operatie weer horen.

Doordat Natasja een goed inlevingsvermogen heeft, komt dit ook heel goed aan bij de kijker. Als iemand een gave heeft om mensen te helpen waar ze kan, dan is dat zeker Natasja. De komende weken zal Natasja steeds nieuwe mensen volgen die net als Ronald slechthoren of helemaal doof zijn.

Het nieuwe programma Doof, met Natasja Froger, is iedere zondagavond om 20.00 uur te zien natuurlijk bij RTL 4.