Halloween op FOX met ‘The Walking Dead seizoen 5’ en ‘Release The Hounds’

Halloween op FOX met ‘The Walking Dead seizoen 5’ en ‘Release The Hounds’

Geschreven door Pieter Jongsma

TV-zender FOX pakt ook dit jaar weer spectaculair uit met Halloween. Zo is het allernieuwste seizoen van de bloedstollende zombieserie ‘The Walking Dead’ binnen 24 uur na de Amerikaanse première te zien vanaf 13 oktober.

Voor kijkers die graag op het puntje van hun stoel willen blijven zitten, gaat op 30 oktober de nieuwe horror-gameshow ‘Release The Hounds’ van start.

In de eerste aflevering volgen we de Nederlandse topturner Jeffrey Wammes met zijn zus en een vriend en is de presentatie in handen van Eddy Zoey. Met als klap op de vuurpijl wordt op zaterdag 1 november Halloween wederom uitbundig gevierd tijdens de spraakmakende FOX Amsterdam Halloween Parade & Party.

The Walking Dead
De vele fans van de spannende serie ‘The Walking Dead’ hoeven niet lang te wachten op het nieuwste seizoen. Binnen 24 uur na de Amerikaanse première op maandag 13 oktober om 22.00 uur kunnen de kijkers al afstemmen op FOX om te zien hoe het in Terminus afloopt met Rick en zijn lotgenoten. Voor de liefhebbers die hun geheugen willen opfrissen of nieuwkomers die willen instappen, worden vanaf zaterdag 13 september de eerste vier seizoenen ’s nachts in de weekenden herhaald (op zaterdagnacht van 00.30 tot 4.00 en op zondagnacht van 00.00 tot 4.00 uur).

Release The Hounds
Vanaf 30 oktober om 22.00 uur gaan deelnemers angstaanjagende uitdagingen aan in een donker bos om prijzengeld in de wacht te slepen. Per aflevering zijn er drie deelnemers, die goede vrienden zijn van elkaar, en samen op zoek gaan naar drie sleutels om drie kistjes met geld te openen. Tijdens de huiveringwekkende zoektocht naar de sleutels worden ze voortdurend mentaal en fysiek op de proef gesteld. De vrienden mogen het prijzengeld houden als het hen lukt om te ontsnappen van het terrein, nadat ze achterna gezeten worden door een roedel gevaarlijke honden. In de eerste aflevering volgen we de Nederlandse Jeffrey Wammes met zijn zus en een vriend en is de presentatie in handen van Eddy Zoey. De reeks wordt vervolgd met deelnemers uit Engeland.

FOX Amsterdam Halloween Parade & Party
Het thema van de FOX Amsterdam Halloween Parade & Party is dit jaar “Dia de los Muertos”. De nacht van de doden: de Mexicaanse viering van Allerzielen en Halloween. Een thema dat perfect aansluit bij de datum van de Halloween-viering van dit jaar: zaterdag 1 november 2014. Bovendien is Victoria Koblenko het boegbeeld van de elk jaar groter wordende Halloweenviering in Amsterdam. De FOX Amsterdam Halloween Parade zal weer eindigen in Cultuurpark Westergasfabriek waar wederom een groot slotfeest gehouden wordt in vier zalen. De parade is voor iedereen gratis toegankelijk. Voor deelname aan de party is er een ticket nodig.