Holland Zingt… met bekende zangers op zaterdagavond SBS 6

Holland Zingt… met bekende zangers op zaterdagavond SBS 6

Geschreven door Pieter Jongsma

Na het ongekende succes van de ‘Holland Zingt Hazes’ concerten, zingen bekende Nederlandse artiesten met Jeroen van der Boom elke zaterdag nummers in verschillende muzikale thema’s in het programma Holland Zingt... Vanaf 25 oktober brengt Holland Zingt… elke week de grootste hits en mooiste klassiekers naar de Nederlandse huiskamers om 23.00 uur bij SBS6.

In het nieuwe SBS6-programma Holland Zingt… zingen bekende artiesten onder leiding van Jeroen van der Boom van achter zijn piano elke week nummers in een ander thema.

Van vrolijke meezingers tot klassieke ballads en verrassende duetten, in Holland Zingt… komt het allemaal voorbij. Passend bij het wekelijkse thema zingen topartiesten als René Froger, Do, Ruth Jacott, Xander de Buisonjé, Glennis Grace en Stef Bos nummers van hun idolen. De thema’s variëren van ‘Grootste Pophelden’ (met o.a. nummers van Michael Jackson, Queen, Madonna en Elvis Presley), tot ‘Nederpop’, ‘Souldiva’s’, ‘Musicals’ en ‘Nederlandse Helden’. In acht afleveringen brengen Jeroen van der Boom en zijn gasten het sfeervolle muziekcafé de Nederlandse huiskamers in.

Muziek op zaterdagavond
Met Holland Zingt… brengen SBS6 en Jeroen van der Boom opnieuw muziek op de zaterdagavond. Op dit moment is Jeroen te zien met De Beste Liedjes Van… waarin hij elke aflevering een topartiest te gast heeft met wie hij verschillende liedjes ten gehore brengt. Daarnaast zendt SBS6 op 11 en 18 oktober in samenwerking met Alzheimer Nederland Muziekherinneringen uit. In Muziekherinneringen wordt op integere en muzikale wijze aandacht gevraagd voor de impact van dementie, waaronder de ziekte van Alzheimer. Ontroerende en aangrijpende verhalen worden gekoppeld aan een mooie, verdrietige of romantische muziekherinnering van de patiënt of zijn/haar gezin en naasten. Bekende artiesten brengen in de twee afleveringen samen met Jeroen op verrassende wijze hun liedje ten gehore.

Holland Zingt…
Naar een idee van Jeroen van der Boom
Holland Zingt… vanaf zaterdag 25 oktober om 23.00 uur bij SBS6