Julia Zahra wint tweede aflevering ''beste zangers van Nederland''

Julia Zahra wint tweede aflevering ''beste zangers van Nederland''

Geschreven door Sebastiaan Boers

Zaterdagavond stond het programma De beste zangers van Nederland in het teken van Jan Keizer. Deze tweede aflevering van het AVROTROS programma heeft de Volendamse zanger de eer om hoofdgast te zijn. Hij mocht de optredens van de andere zangers beoordelen.

Zelf maakte Jan ook al indruk op zangeres Julia Zahra. Vorige week zong hij een nummer van Britney Spears, Oops! I Did It Again. Dit nummer zong Julia zelf tijdens haar auditie voor The Voice of Holland. Ook een popnummer kan Jan goed zingen. Iedereen was positief verrast. Op Youtube is het optreden inmiddels (na één week) al ruim 2600 keer bekeken.

Als eerste mag Frans Duijts optreden voor Jan. De volkszanger heeft voor het nummer Banjo Man gekozen. Dit nummer is geschreven door Jan zelf. Met Engels zingen blijkt Frans geen moeite te hebben. Hij maakte er een waar feestje van voor de andere zangers. Ook Jan vond het een geslaagd optreden. 

Musicalzangeres Anouk Maas mag als tweede optreden. Zij koos voor het jaren '60 nummer Saturday At The Movie. Dit nummer ligt de zangeres duidelijk beter. Vorige week zong zij een nummer van rockzangeres Anouk. Het optreden voor Jan Keizer maakt meer indruk. Ook de andere zangers zijn enorm positief over het optreden van Anouk. Jan durfde het zelfs aan om tijdens het optreden een dansje te wagen met Anouk.

The Voice winnares Julia Zahra had het lastiger. Zij kende de muziek én Jan Keizer voorafgaand niet. Toch zag ze het zelf als een uitdaging om toch een nummer te kiezen. Daarom heeft Julia gekozen voor het nummer Just An Illusion. Op geheel eigen wijze en met gitaar weet ze iedereen stil te krijgen. Het weet Jan zo te ontroeren dat hij denkt dat dit wel eens een nieuwe hit op kan leveren voor Julia.

Op aandringen van Jan Smit zingt Jan Keizer zelf ook een nummer. Hij zong het nummer For Me Formidable van Charles Aznavour. Dit nummer zong Jan alsof niets voorstelde. De overige zangers genoten van het optreden van Jan. Alles lijkt Jan te kunnen zingen, ook een Franstalig nummer is voor hem duidelijk geen probleem.

Tijd voor een  rocknummer moet Martin Buitenhuis (zanger van Van Dik Hout) gedacht hebben. Als vierde zanger mocht Martin optreden. Hij koos voor het nummer Mother Can You See Me uit 1969, in de beginjaren van de carrière van Jan Keizer. Het komt dan ook niet vaak voor dat Martin in het Engels zingt. Het is wel een bijzonder optreden te noemen. Meezingen deden de andere zangers dan ook niet of nauwelijks.

Ook voor zangeres Do was het lastig om een nummer te kiezen. Na lang zoeken besloot de blonde zangeres het nummer Hello Mary Lou voor Jan Keizer te zingen. Ze maakte er als vijfde zangeres, een geheel eigen versie van. Het leek wel een beetje country achtig. Met veel gevoel en een goede stem wist Do een diepe indruk te maken op de andere zangers.

Rapper Lange Frans besloot om een duet te maken met Jan Smit. Het nummer Take Me To Ibiza is het favoriete nummer van Jan Smit. Het zang gedeelte nam Jan Smit voor zijn rekening. Lange Frans probeerde het nummer om te toveren tot een half rapnummer. Dat paste niet erg goed bij dit nummer, de andere zangers vonden het wel verrassend. Zelfs Jan Keizer ging compleet uit zijn dak van dit nieuwe muzikale duo.

Rapmuziek is nog niet heel bekend in Volendam. Toch genoot Jan Keizer enorm van het optreden van Lange Frans en van Jan Smit. Alles bij elkaar vond Jan Keizer het een mooie muzikale avond. Aan het einde van de avond was het lastig om een ''winnaar'' te kiezen.

Uiteindelijk is de keuze gevallen voor het optreden van Julia Zahra. Zij won de tweede aflevering van De beste zangers van Nederland. Met haar versie van Just An Illusion maakte zij net even meer indruk dan de andere zangers. Daar waren de andere zangers het overduidelijk mee eens.

De beste zangers van Nederland is iedere zaterdag om 20.25 uur te zien bij de AVROTROS op NPO 1.

Bekijk De beste zangers van Nederland terug via TV Blik.