Bekende artiesten zingen met hun (klein)kinderen in Holland Zingt... voor MAMAS

Bekende artiesten zingen met hun (klein)kinderen in Holland Zingt... voor MAMAS

Geschreven door Pieter Jongsma

Na het succes van de eerste reeks Holland Zingt… op zaterdagavond bij SBS6, komt Jeroen van der Boom op 28 december met de hartverwarmende special: Holland Zingt… voor MAMAS.

Samen met Leona Philippo presenteert Jeroen van der Boom deze unieke show waarin bekende Nederlandse artiesten doen wat ze nog nooit eerder op televisie deden: ze zingen samen met hun kinderen of kleinkinderen om aandacht te vragen voor Kinderfonds MAMAS. Holland Zingt… voor MAMAS is op 28 december om 20.30 uur te zien bij SBS6.

De speciale editie Holland Zingt…voor MAMAS wordt gepresenteerd door Jeroen van der Boom en Leona Philippo en staat geheel in het teken van Kinderfonds MAMAS. Uniek aan deze ontroerende show is dat bekende artiesten eenmalig in duet gaan met hun kinderen of kleinkinderen. Zo zijn er hartverwarmende optredens van onder anderen René Froger en zijn kleindochter Charlie, Lange Frans en zijn zoontje Willem, Ernst-Daniël Smid met zijn dochter Coosje en Lee Towers met zijn kleindochter Jet. Samen zingen ze hun meest speciale, liefste of mooiste nummer om één reden: aandacht vragen voor de MAMAS en hun kinderen. Verder brengt ook Simone Kleinsma een gevoelig nummer ten gehore en draagt dit op aan een van de MAMAS die door dit goede doel gesteund wordt.

Jeroen van der Boom en Leona Philippo zijn ambassadeurs van Kinderfonds MAMAS. “Ik ben vorig jaar samen met mijn vrouw afgereisd naar Zuid-Afrika en heb daar met mijn eigen ogen gezien wat dit goede doel bewerkstelligt. We gaan dat op een prachtige manier in beeld brengen en gebruiken de universele kracht van muziek om aandacht te vragen voor het werk van Kinderfonds MAMAS”, aldus Jeroen. “Niet alleen ónze kinderen hebben recht op een toekomst, maar ook de kinderen in Zuid-Afrika”, vult Leona hem aan. “Ik ben zelf het levende voorbeeld van een kind dat een kans kreeg. En als ik naar mijn zoontje van twee kijk, weet ik als geen ander dat hij geluk heeft gehad!” Want met miljoenen kinderen in armoede voltrekt zich in Zuid-Afrika een stille ramp.

In het SBS6-programma Holland Zingt... ontvangt Jeroen wekelijks bekende artiesten die nummers zingen in een ander thema. Van vrolijke meezingers tot klassieke ballads en mooie duetten. Naast Holland Zingt... is Jeroen vanaf vrijdag 2 januari ook te zien in het nieuwe seizoen van Bloed, Zweet & Tranen.

Holland Zingt… voor MAMAS
Op 28 december 20.30 uur bij SBS6

Bekijk Holland Zingt op TVblik.nl/holland-zingt