Genomineerden Sonja Barend Award 2014 bekend gemaakt

Genomineerden Sonja Barend Award 2014 bekend gemaakt

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

De genomineerden voor de Sonja Barend Award 2014 zijn bekend gemaakt. Maarliefst 15 TV-journalisten staan op de longlist voor de Sonja Barend Award dit jaar. De jury noemde 2014 'een goed jaar voor TV-interviews.' Bekende journalisten die genomineerd zijn zijn onder andere Linda de Mol, Filemon Wesselink en Matthijs van Nieuwkerk.

De Sonja Barend Award is een prijs die jaarlijks door de VARAgids wordt uitgereikt aan de beste TV-journalist(e). De prijs wordt sinds 2009 uitgereikt, en is vernoemd naar Sonja Barend: televisiepresentratice sinds 1966. Ruim 40 jaar heeft ze voor de Nederlandse televisie programma's - voornamelijk talkshows met titels als Sonja 's avonds en Sonja's goed nieuws show - gepresenteerd. Op 30 december 2006 stopte 'de koningin van de talkshow' met presenteren. Ze is voornamelijk bekend geworden van de lumineuze spreuk 'Voor straks: lekker slapen en morgen gezond weer op.'

Voor de vijfde editie van de Sonja Barend Award zijn Twan Huys, Matthijs van Nieuwkerk, Wilfried de Jong, Filemon Wesselink, Linda de Mol, Sophie Hilbrand, Tijs van den Brink, Eva Jinek, Sven Kockelmann, Humberto Tan, Mariëlle Tweebeeke, Jos Slats, Judith Pennarts, Jeroen Pauw en Theo Maassen genomineerd. Eerdere winnaars van de Sonja Barend Award waren Clairy Polak voor haar gesprek met Hans van Goor in Nova, en Coen Verbraak voor zijn interview met Rijkman Groenink. Mariëlle Tweebeeke en Matthijs van Nieuwkerk wonnen de Sonja Barend Award al eerder.