Big Brother Rewind: Gaat déze actie van Lenie hem fataal worden?
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Big Brother Rewind: Gaat déze actie van Lenie hem fataal worden?

Geschreven door Frannie Smit Laatste update:

Elke zaterdag blikt Frannie terug op de voorbije week in het Big Brother-huis.

Maandag

Na de eerste liveshow waarin Ashley, met de minste stemmen, het huis moest verlaten beginnen we aan een nieuwe week in het BB-huis. En wel Fucked Up week en de bewoners speculeren over wat er allemaal anders zal worden.

Sonja is terug het huis in en iedereen is blij haar te zien. Sonja zelf heeft het mentaal zwaar en kan moeilijk de knop omzetten. Al snel na het vertrek van Ashley neemt zij het besluit het Big Brother huis vrijwillig te verlaten.

Basiri stelt in de gameroom nieuwe duo’s samen door foto’s aan elkaar te koppelen. Twee nieuwe bewoners staan ook al op de foto’s. De gameroom is veranderd in een mini restaurant met gedekte tafels voor 2. De duo’s gaan scheiden en moeten hun gemeenschappelijk bezit, coins en kistje(s), verdelen en daarna plaatsnemen aan 1 van de tafels. Daar voegt zich later een andere bewoner bij en dit is dan meteen samen een nieuw duo.

Het avontuur in de mirrorroom zit er, tot opluchting van deze bewoners, op en Dilano en Ronahi mogen, elk met 1 kistje, de gameroom in waar zij voor het eerste echt kennismaken met de bewoners. Ook 2 hele nieuwe bewoners, Doriana en Jimmy, maken hun entree in de gameroom. Dan vliegt de deur open en staat Basiri daar met een big smile. 

Dinsdag

De bewoners zijn via een videoboodschap van Sonja op de hoogte gebracht van haar definitieve vertrek. Zij zijn even in shock. Maar als de voorraadkamer opengaat maken de berg spruitjes, spek en quinoa dat Sonja haar vertrek op de achtergrond verdwijnt.

Doordat Sonja zó snel na Ashley haar exit besloot het huis te verlaten krijgt Ashley een tweede kans en mag het huis weer in. Wel met nominatie. BB laat alle bewoners met hun kistje(s) plaatsnemen in de gameroom.

Ashely maakt daar haar comeback en iedereen is enthousiast haar weer te zien. De kistjes mogen geopend worden met de mededeling van BB dat alles wat in de kistjes zit gemeenschappelijk is. Tom en Ronahi zijn door de inhoud van Tom's kistje beide genomineerd.

Ariana en Tom zweven met een korte meditatie sessie en Ariana zweeft door bij de gedachten dat Tom wel eens meer voor haar zou kunnen voelen. Ik voel een kaartje leggen aankomen dan weet ze meteen wat de toekomst voor haar in petto heeft.

Ronahi en Tom krijgen een secret mission om hiermee hun nominatie weg te kunnen spelen. Opdracht: zoek 4 van de 5 dingen die niet kloppen in het BB-huis en praat hier met niemand over. 

Woensdag

Een spel voor een vrijstelling. Welk duo gun jij de vrijstelling niet en hoe populair ben je als duo bij je medebewoners? De opdracht is tokens zoeken in het huis en deze plaatsen bij de foto’s van een ander duo. Bij 5 tokens lig je uit het spel.

Jimmy en Dilano hebben turbo 5 tokens bij hun foto en hebben nauwelijks de kans gehad mee te spelen. Basiri en Sonja winnen de vrijstelling. Jimmy en Dilano uiten hun onvrede dat zij geen kans hebben gekregen. Het geeft een signaal af vanuit de groep volgens Dilano. Basiri blijft in herhaling vallen dat dit komt omdat zij als sterkste worden gezien, maar zelf zie ik dat dit duo gewoon nog niet helemaal een connectie heeft met de groep en/of andersom.

Na de geleide meditatiesessie door Ariana hebben Basiri en Doriana een moment van bezinning. Doriana deelt emotioneel haar heftige verhaal over de hersenbloeding van haar moeder en wat dat heeft gedaan met haar en nog doet.

De draaideur tovert een rode knop tevoorschijn met een bordje om voor €2500 één van de koffers terug te kopen. Niemand gaat hierop in.

Donderdag

De soap Ariana en Tom lijkt niet goed af te lopen voor Ariana aangezien Tom aan Karen verteld deze situatie ongemakkelijk en raar te vinden en hij niks in haar ziet. Ariana bedenkt spontaan dat Tom haar niet mag. Karen moet hier hard om lachen aangezien de dag ervoor Ariana nog helemaal overtuig was dat Tom wat voor haar voelde.

Ariana ontkent dit, maar volgens mij staat alles op beeld dus…..Ze heeft er in elk geval een nieuwe draai aan en spant Karen voor haar karretje en zij "moet" nu Tom vertellen dat hij het niet verkeerd moet begrijpen. Als Ariana Karen blijft pushen geeft deze laatste haar grens aan en is er klaar mee. Ariana moet zelf de boodschap maar overbrengen aan Tom.

Dan het spel waarin vrijstellingen te winnen zijn. Kracht en ruimtelijk inzicht  hebben de duo’s nodig. Dilano, Jimmy en Danny winnen bij deze kubus opdracht een vrijstelling.

Wederom via de draaideur komt er een rode knop tevoorschijn waarbij voor €6200 de laatste 3 koffers terug gekocht kunnen worden. Iedereen roept om weg te blijven bij de knop. Ineens trekt Lenie een sprintje naar de knop en met zijn voet drukt hij ineens de rode knop in. De tijd stopt. De groep is lacherig, in shock en boos tegelijk. Lenie doet net of hij het niet wist dat hij nu de koffers heeft gekocht hij dacht dat de tijd gewoon zou stoppen.

Vooral Ashley laat boos weten dat Lenie dit wist en ook de rest van de groep kan moeilijk geloven dat Lenie het niet heeft begrepen. Ashley is in tranen en volgens Tom is dit nou juist de mindfuck. Was dit een act van Lenie of ging dit écht ondoordacht? Het geeft in elk geval een hoop onrust in de groep. De laatste 3 koffers komen het huis in en de pot staat op €93800.

Vrijdag

Dilano merkt op dat Basiri zich anders opstelt na hun vertrek uit de spiegelkamer en Ashley en Ariana vinden dat Lenie zijn masker is afgevallen.

Tom en Ronahi zien via de draaideur de items die zij als fout hadden moeten ontdekken. Helaas is hun secret mission mislukt en blijven zij beide genomineerd.

Er is wederom een vrijstelling te winnen voor 1 van de niet genomineerde duo’s. Door zo snel mogelijk schijven los te draaien, munitie te verzamelen en bordjes stuk te schieten lukt het Randy een vrijstelling voor zichzelf en Ariana te winnen.

De genomineerden worden bekend gemaakt door Big Brother. Het zijn Ashley, Tom, Ronahi, Doriana, Tyron, Alice en Lenie. Later moeten zij plaatsnemen aan een tafel in de gameroom. Vier van de genomineerden maken kans op een vrijstelling.

Met elkaar moeten ze eruit komen wie van hun medebewoners een vrijstelling krijgt. Uiteindelijk zijn ze eruit en zien de overige bewoners op het scherm welke drie bewoners definitief genomineerd zijn: Ashley, Alice en Lenie. Wat zal de liveshow gaan brengen? Wie is favoriet en wie zal het huis moeten verlaten?

De liveshow van Big Brother is vanavond vanaf 20:00 uur te zien op RTL5 en op Play4. Niks missen van Big Brother? Word lid van onze Facebook-groep!