Amerikaanse dramaserie Resurrection vanaf oktober te zien bij SBS6

Amerikaanse dramaserie Resurrection vanaf oktober te zien bij SBS6

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

In de serie Resurrection staat het dorpje Arcadia op zijn kop als een klein jongetje wordt gevonden die dertig jaar eerder is overleden. Niemand begrijpt hoe de nog altijd 8-jarige Jacob na al die jaren levend kan terugkeren. Resurrection is vanaf maandag 6 oktober elke week met dubbele afleveringen om 20.30 uur te zien bij SBS6.

Landon Giminez, die de acht jaar oude Jacob Langston speelt, heeft vanwege de hoge kijkcijferscores van Resurrection in Amerika direct de status van kindster. Resurrection is ontwikkeld door Aaron Zelman (onder andere producent van The Killing en Criminal Minds). In Amerika heeft de serie gemiddeld 12,7 miljoen kijkers.

Over Resurrection
Jacob, een achtjarige jongen, schrikt verward wakker in een rijstveld in China. Hij heeft geen idee hoe hij daar is beland. J. Martin Bellamy (Omar Epps, onder andere bekend van House) komt erachter wie de kleine jongen is en brengt hem terug naar zijn ouders. Als agent Bellamy aan de inmiddels bejaarde ouders van Jacob vraagt of hun zoon vermist wordt, wordt hem mede gedeeld dat hun zoon Jacob in 1982 is verdronken. Dertig jaar zijn er voorbij gegaan sinds de dood van Jacob, de zoon van Henry en Lucille Langston. De terugkeer van een achtjarig jongetje die naar alle schijn hun zoon is, zorgt voor een grote schok in het hele dorp. Het simpele werk van agent Bellamy wordt steeds ingewikkelder als hij probeert te achterhalen wat er precies aan de hand is.

Resurrection
Resurrection vanaf maandag 6 oktober wekelijks om 20.30 uur bij SBS6