Crimineel en FBI openen samen jacht op terroristen in nieuwe Amerikaanse dramaserie ‘The Blacklist’

Crimineel en FBI openen samen jacht op terroristen in nieuwe Amerikaanse dramaserie ‘The Blacklist’

Geschreven door Pieter Jongsma

In de nieuwe RTL 4-dramaserie ‘The Blacklist’, vanaf maandag 6 januari wekelijks primetime te zien, komt de meest gezochte crimineel ter wereld ‘Red’ het hoofdkantoor van de FBI spontaan binnengelopen om zich over te geven.

Hij zegt de FBI te willen helpen met de jacht op terroristen, maar wel op één voorwaarde: hij wil alleen zijn verhaal vertellen aan de zeer aantrekkelijke, net afgestudeerde FBI-agent Elizabeth ‘Liz’Keen (Megan Boone). De komst van Raymond ‘Red’ Reddington (James Spader) zorgt voor veel verwarring en opschudding binnen de FBI. Waarom wil hij deze deal sluiten? Gaat het hem om zijn vrijheid of zit er meer achter?

De FBI besluit in te gaan op het aanbod van ‘Red’ maar heeft grote twijfels over de geloofwaardigheid van zijn verhalen. ‘Red’ heeft in de loop van zijn criminele carrière een ‘blacklist’ samengesteld met criminelen die volgens hem een gevaar voor de samenleving zijn. De meeste van deze criminelen zijn tot dat moment onbekenden voor de FBI, maar dat verandert direct wanneer zij schokkende informatie ontvangen. De FBI heeft zijn handen vol en komt voor steeds grotere verrassingen te staan.
De cast bestaat uit James Spader (‘Boston Legal’, ‘The Office’), Megan Boone (‘Blue Bloods’, ‘Step Up Revolution’), Diego Klattenhoff (‘Homeland’), Ryan Eggold (‘Daybreak’, ‘90210’), Ilfenesh Hadera (‘Da Brick’) en Harry Lennix (‘24’, ‘Ray’).

Enkele feitjes over ‘The Blacklist’ op een rij:
- ‘The Blacklist’ is de meest succesvolle nieuwe serie die het afgelopen seizoen is geïntroduceerd in Amerika.
- Ondanks dat de eerste reeks nog niet is afgelopen heeft NBC nu al een tweede seizoen van 22 afleveringen besteld.
- Ook internationaal doet de serie het erg goed, in Engeland zorgde ‘The Blacklist’ voor de grootste première in 20 jaar bij Sky Living. In Australië is de serie te zien bij Seven Network en daar staat ‘The Blacklist’ in de top 3 van best bekeken programma’s.

Uitzending
Vanaf maandag 6 januari, tussen 20.30 en 22.25 uur (eenmalig dubbele aflevering!) Daarna wekelijks tussen 20.30 en 21.25 uur.