Nieuw seizoen 'Overspel' vanaf 26 oktober bij de VARA

Nieuw seizoen 'Overspel' vanaf 26 oktober bij de VARA

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf 26 oktober 2013 is – tien weken lang op zaterdag om 21.40 uur bij de VARA op Nederland 1 – het langverwachte tweede seizoen te zien van de succesvolle dramaserie ‘Overspel’.

In aanloop daartoe zijn vanaf 10 augustus wekelijks op zaterdag rond middernacht herhalingen te zien van het eerste seizoen van ‘Overspel’. De psychologische thriller werd in 2011 wekelijks door ruim één miljoen mensen bekeken en werd bekroond met een Gouden Kalf voor beste televisiedrama én beste actrice (Rifka Lodeizen). De Amerikaanse zender ABC komt dit jaar met de remake ‘Betrayal’.

 

De jonge fotografe Iris (Sylvia Hoeks) is getrouwd met Pepijn (Ramsey Nasr), een succesvolle officier van justitie. Dan wordt ze tot over haar oren verliefd op Willem (Fedja van Huêt). Willem is niet zomaar iemand, maar de advocaat van de dubieuze vastgoedmagnaat Couwenberg (Kees Prins), met wie Pepijn namens het OM juist in een juridisch gevecht verwikkeld is. Iris en Willem weten dit aanvankelijk niet van elkaar en beginnen een hartstochtelijke affaire.

 

Als duidelijk wordt hoe de kaarten liggen, komt Iris dubbel klem te zitten. Willem en Pepijn worden niet alleen tegenstanders in de rechtszaal, maar ook in de liefde. Een ingewikkeld spel van hoogoplopende emoties, conflicterende belangen en juridische verwikkelingen begint, waarbij de inzet hoog is. Ook Willem is getrouwd, heeft kinderen en is uiterste loyaliteit verschuldigd aan zijn cliënt Couwenberg. De ontwikkelingen zijn pijnlijk en tenslotte zelfs gevaarlijk, wanneer er een raadselachtige moord plaatsvindt.

 

Regie: Frank Ketelaar, Dana Nechushtan, Arno Dierickx.
Karakters en verhaallijnen: Frank Ketelaar, Robert Kievit.
Scenario: Frank Ketelaar.

Uitvoerend producent: Remmelt Remmelts.

Cast: Sylvia Hoeks, Fedja van Huêt, Kees Prins, Ramsey Nasr, Rifka Lodeizen, Bert Luppes, Guido Pollemans, Jeffrey Hamilton, Sigrid ten Napel, Trudy de Jong, Mohammed Azaay, Marleen Scholten e.a.

 

‘Overspel’ is een VARA-productie.