NTR komt met een serie rondom de Van Rossems

NTR komt met een serie rondom de Van Rossems

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:


Nederlands historicus en TV-icoon Maarten van Rossem krijgt een eigen serie bij de NTR. Maarten van Rossem en zijn broer Vincent - een expert op het gebied van architectuur - en zus Sis - kunsthistorica - zullen in een programma genaamd 'Hier zijn de van Rossems' naar verschillende steden in of rondom Nederland afreizen. Het drietal bezoekt onder andere Rotterdam, Maastricht, Dordrecht en Naarden in Nederland, Brugge in België en ook Essen in Duitsland. 

Maarten van Rossem is Amerika-deskundige en historicus en schreef tientallen boeken. Daarnaast is hij te zien geweest in alle seizoenen van de Nederlandse edities van de Slimste Mens, waar hij zijn meningen over bepaalde onderwerpen verkondigde. Maarten, Vincent en Sis van Rossem hebben alle drie een passie voor geschiedenis, maar ieder op een totaal andere manier. Of hebben ze toch meer met elkaar gemeen dan hun verschillende achtergronden doen vermoeden?

De opnames van het programma starten volgende week. De NTR geeft weg dat ook de van Rossems niet altijd in hetzelfde schuitje zitten: 'In de serie zijn de van Rossems het zeker niet altijd met elkaar eens.' Vanaf vrijdag 30 januari 2015 is Hier zijn de van Rossems te zien op NPO2 om 20:25 uur.