NTR lanceert app NTR Routes

NTR lanceert app NTR Routes

Geschreven door Pieter Jongsma

Omroep NTR heeft de app NTR Routes gelanceerd, waarmee je bij bezienswaardigheden in steden korte filmpjes kunt bekijken. De filmpjes komen uit tv-programma’s van de NTR en uit de rijk gevulde videosite van Schooltv. Het eerste programma dat in de app te vinden is, is de informatieve serie Hier zijn de Van Rossems, die 6 februari van start gaat op NPO 2.

De app NTR Routes is nu gratis te downloaden in de App Stores van Google en Apple. NTR Routes is zowel op mobiel als tablet te gebruiken.

Het idee voor de app komt voort uit de NTR Challenge, een interne competitie onder medewerkers van de NTR, met als doel de innovatie binnen de eigen omroep te stimuleren. Na ‘Hier zijn de Van Rossems’ wordt het aantal routes in de app verder uitgebreid en worden steeds meer speciale locaties in Nederland met video verrijkt.

Hier zijn de Van Rossems
In ‘Hier zijn de Van Rossems’ bezoekt Maarten van Rossem samen met zijn broer Vincent en zus Sis een zestal steden. Ze nemen elkaar mee naar locaties of objecten, die de anderen niet of minder goed kennen en vertellen elkaar daar verhalen over. Maarten doet dat vanuit zijn specialiteit geschiedenis, Sis als kunsthistorica en Vincent als expert op het gebied van architectuur. De steden die ze aandoen zijn Maastricht, Rotterdam, Brugge (B), Naarden, Dordrecht en Essen (D).

Met de NTR Routes app kun je op dezelfde manier als de Van Rossems een tour door de steden maken. Aan de hand van hun korte verhalen bij interessante plekken ontdek je de steden op een verrassende en leerzame manier.

Meer informatie over de app is te vinden op de pagina www.ntrroutes.nl.

Downloads NTR Routes app:
Play Store (Android)
App Store (Apple)