Tweede seizoen Brugklas vanaf maandag 13 oktober

Tweede seizoen Brugklas vanaf maandag 13 oktober

Geschreven door Pieter Jongsma

Vanaf maandag 13 oktober zendt AVROTROS het tweede seizoen uit van de populaire jeugdserie Brugklas. In deze serie wordt een vaste groep brugklassers een jaar lang gevolgd tijdens het eerste jaar van de middelbare school.

Anouk, Max, Fien kennen we al van het eerste seizoen, daar zijn nu Kyan, Emma en Safa aan toegevoegd. Ook conrector Sanne de Wilde, conciërge Gerrit Veldt en de leraren Rob Grimbergen, Tamara Wiggers en Marcel Eerkens zijn in het nieuwe seizoen weer te zien.

De leerlingen van het Koning Willem Alexander College krijgen te maken met verliefdheden, pesterijen, confrontaties met leraren, onzekerheden over uiterlijk, verslaving, gebroken gezinnen en alle andere zaken waar leerlingen tegenaan lopen in het eerste jaar van de middelbare school. Dicht op de huid ziet de kijker elke aflevering een nieuw verhaal met nieuwe en terugkerende personages. Brugklas is de eerste scripted-reality jeugdserie van Nederland.

YouTube
Nieuw en uniek dit seizoen is dat er een speciaal ingericht YouTube kanaal is opgezet voor Brugklas. Op dit kanaal wordt, vanaf de start van het nieuwe seizoen op 13 oktober, door schoolreporter Indie dagelijks een nieuwe video geplaatst. Onder de naam KWAC TV (KoningWillemAlexanderCollege TV) worden achtergronden, interviews, breaking news en onthullingen gedaan die gerelateerd zijn aan, maar soms ook los staan van de gebeurtenissen op tv. De video's van KWAC TV zijn exclusief te zien opwww.youtube.com/brugklastv. Het YouTube kanaal van Brugklas is een gezamenlijk initiatief van AVROTROS en Tuvalu Media.

Brugklas staat momenteel in de top 8 om genomineerd te worden voor de Gouden Stuiver.