Primeur bij RTL 8: Eerste seizoen misdaadserie ‘Those Who Kill’ in een week te zien

Primeur bij RTL 8: Eerste seizoen misdaadserie ‘Those Who Kill’ in een week te zien

Geschreven door Pieter Jongsma

Het wordt weer kouder en de avonden korter. Wat is er dan lekkerder om thuis voor de buis een spannende serie of romantische film te kijken? RTL 8 is in oktober the place to be! De vrouwenzender brengt deze maand filmthema’s rondom Jennifer Lopez en BFF’s.

Ook introduceert RTL 8 deze maand een seriethemaweek, waarbij de kijker een serie in één week in zijn geheel kan zien. Van maandag 13 tot en met vrijdag 17 oktober zijn elke avond twee afleveringen te zien van het eerste seizoen van de Amerikaanse misdaadserie ‘Those Who Kill’.

29 september – 3 oktober: ‘J-Lo Week’
De populaire Jennifer Lopez is zowel een veelvuldig bekroonde zangeres als actrice. In de RTL-8 themaweek ‘J-Lo’, van maandag 29 september tot en met vrijdag 3 oktober, kan er elke dag genoten worden van haar acteerkunsten. De week wordt afgetrapt met de romantische misdaadkomedie ‘Gigli’ op maandag en de komische dramafilm ‘Jersey Girl’ op dinsdag. Acteur Ben Affleck is in beide films de tegenspeler van J-Lo. Op woensdag is de drama-thriller ‘Enough’ te zien waarin Slim (J-Lo) probeert te ontkomen aan de terreur van haar echtgenoot. Jennifer Lopez en Richard Gere schitteren in ‘Shall We Dance’ (op donderdag) waarin een man stiekem danslessen neemt zonder het zijn vrouw te vertellen. De week wordt afgesloten met de thriller ‘Bordertown’ waarin een Amerikaanse journaliste de waarheid achter honderden moorden in Mexico wil achterhalen.

13 oktober – 17 oktober: ‘Those Who Kill’
Het eerste seizoen van de spannende misdaadserie ‘Those Who Kill’ is van maandag 13 oktober tot en met vrijdag 17 oktober elke dag te zien op RTL 8. In ‘Those Who Kill’ wordt Catherine Jensen (Chloë Sevigny), een onlangs bevorderd rechercheur, gevolgd. Catherine heeft als streven om de meest gruwelijke moorden van Pittsburgh op te lossen. Door de verdwijning van haar broer en het vermoeden dat haar stiefvader een seriemoordenaar is, voelt ze zich vaak emotioneel verbonden met de slachtoffers van een moord die ze onderzoekt. Catherine roept de hulp van Thomas Schaeffer (James D’Arcy) in om inzicht te krijgen in verschillende moorden die zij onderzoekt en voor haar persoonlijke onderzoek naar haar stiefvader. Ook Thomas voelt zich verbonden met zijn werk, maar dan juist door de moordenaar waarmee hij een angstaanjagende verbintenis blijkt te hebben.

In aflevering 1 wordt het lichaam van een vrouw gevonden. De armen zijn doelbewust in een gekruiste positie geplaatst. Catherine is ervan overtuigd dat het hier gaat om een seriemoordenaar. Samen met Thomas ontdekt zij het hol van de moordenaar, maar tijdens hun reddingspoging gaat het vreselijk mis.

27 oktober – 31 oktober: ‘BFF Week’
Vriendschap is een populair thema voor talloze films. In de RTL-8 themaweek ‘BFF’, van maandag 27 oktober tot en met vrijdag 31 oktober, is elke dag een zogenoemde Best Friends Forever film te zien. De week start met ‘Mean Girls’ waarin de 15-jarige Cady leert dat de Afrikaanse jungle waarin ze opgroeide niks is vergeleken met de middelbare school. Op dinsdag staat de romantische komedie ‘Clueless’ gepland waarin Cher (Alicia Silverstone) een bekwaam makelaar in relaties blijkt te zijn. Op woensdag, donderdag en vrijdag brengt RTL 8 een dramafilm met op woensdag de heftige dramafilm ‘Now Is Good’ waarin Tessa aan een ongeneeslijke ziekte lijdt en nog zoveel mogelijk dingen wilt ervaren. Op donderdag kan er gekeken worden naar ‘Friends With Money’ met Jennifer Aniston over vier hartsvriendinnen waarvan er drie getrouwd en welgesteld zijn. De week wordt afgesloten met ‘Steel Magnolias’, een melodrama rondom zes Southern Belles.

Uitzending: ‘J-Lo Week’:
Maandag 29 september tot en met vrijdag 3 oktober om 20.30 uur achtereenvolgens ‘Gigli’, ‘Jersey Girl’, ‘Enough’, ‘Shall We Dance’ en ‘Bordertown’.

Uitzending: ‘BFF Week’:
Maandag 27 oktober tot en met vrijdag 31 oktober om 20.30 uur achtereenvolgens ‘Mean Girls’, ‘Clueless’, ‘Now Is Good’, ‘Friends With Money’ en ‘Steel Magnolias’.