Boer Zoekt Vrouw: Cora zoekt de liefde bij de broer van Evert
Bron: KRO-NCRV / Linelle Deunk

Boer Zoekt Vrouw: Cora zoekt de liefde bij de broer van Evert

Geschreven door Natasja Landman Laatste update:

Aflevering zeven van Boer Zoekt Vrouw start met het keuzemoment van Evert, daarna hebben alle boeren nog twee kandidaten over. En zien we veel ongemakkelijkheid op de boerderij van Janine, veel twijfels op de boerderij van Hans en een primeur op de boerderij van Jouke.

Janine (32 jaar oud) een schapenhouder uit Limburg:

Deze aflevering bij Janine draaide vooral om de gevoelens van Sander. Janine zegt tegen de camera dat ze het gevoel heeft dat Christiaan niet pittig genoeg is voor haar, maar dat Sander juist te pittig is. Verder twijfelt ze aan wat Sander nu precies voelt. Hij trekt zich steeds terug en dat vindt zij vervelend. Tijdens het werken op het land heeft zij een één op één gesprek met Christiaan. Sander ziet dit en trekt zich terug om een stukje verderop aan het werk te gaan. Sander ziet dit als iets positiefs, omdat hij niet in de weg loopt. Uiteindelijk heeft ze een kort moment samen met Sander terwijl zij op Christiaan staan te wachten. Je merkt dat het ongemakkelijk is en Janine komt niet verder dan de vraag ‘en alles goed?’. Sander geeft aan dat alles erg goed gaat en hij zich echt wel thuis kan gaan voelen bij Janine op de boerderij.

Voor Janine is dit korte gesprek toch niet voldoende, wat later op de dag besluit ze het gesprek weer met hem aan te gaan. Ze spreekt uit dat zij twijfels heeft bij hem en hij kan eindelijk zijn kant van het verhaal vertellen. Hij was onzeker met het keuzemoment, maar voelt zich nu steeds prettiger bij haar op de boerderij. Hij is niet iemand die zich mengt als zij in gesprek is met Christiaan en wacht dan tot hij zelf een momentje krijgt met haar. Ze hoopt dat hij hiermee ophoudt want zij heeft al vluchtgedrag dan moet hij dat niet ook hebben.  

Ik vind het een hele ongemakkelijke sfeer bij Janine op de boerderij. Sander en Christiaan zijn hele hard werkende mannen die echt hun best doen voor Janine en de boerderij. Ik merk dat Janine zelf misschien niet zo goed weet wat zij zoekt. Ze komt erg gesloten over, tijdens het één op één gesprek met Sander stonden ze beide met hun armen over elkaar. Dat zijn hele gesloten houdingen en komt niet echt positief over. Terwijl ik ook wel steeds een klik zie tussen Janine en Sander, maar misschien dan niet als partners maar als vrienden. Ik zie die match ook niet met Christiaan. Ik denk dat Janine niet toe is aan de liefde. Ik verwacht dan ook niet dat zij de liefde gaat vinden in dit programma.

Hans (69 jaar oud) een paardenfokker uit Noord-Brabant:

Hans werkt met zijn dochter aan het paarden temmen. Dinie is dit helemaal gewend haar man deed dit ook altijd met haar dochter. Annette weet er helemaal niets vanaf maar Dinie probeert haar wel alles uit te leggen. Hans geeft nogmaals tegen de camera aan dat Dinie daar het beste zou kunnen wennen, omdat ze zoveel overeenkomsten hebben. Annette is zoals zij zelf zegt geen paardenmeisje zoals Dinie dat wel is. Dit was vanaf de allereerste aflevering al duidelijk en ook dat Hans dat het makkelijkste zou vinden. Toch is ook al een tijdje duidelijk dat Dinie twijfelt aan de situatie. Dat versterkt misschien ook wel omdat alles wat Hans doet haar aan haar man doet laten denken. Je merkt aan alles dat zij het verlies van haar man nog niet goed heeft verwerkt. Zelfs Hans begint te merken dat zij er niet helemaal bij is.

Ze gaan in de middag met zijn drieën wandelen en ze grappen wat over dat ze een paspoort moeten meenemen omdat je zo de grens over loopt naar België. Tijdens het wandelen komen ze bij een kapel aan waar ze een kaarsje aansteken. Hans vertelt dat hij dit altijd doet als iemand gaat trouwen of een baby verwacht voor geluk. Dinie zie je wel genieten tijdens de wandeling, maar ook weer heel erg nadenken en twijfelen.

Ik begin het hele verhaal met Dinie een beetje vervelend te vinden. Het is al een paar afleveringen duidelijk dat zij niet op haar gemak is en liever niet verder gaat. Ik zou het eerlijk vinden voor Hans als zij dit eerlijk zegt en er dan ook mee gaat stoppen. Ik denk echt dat Hans heel gelukkig kan worden met Annette. Annette heeft al gevoelens voor hem en als Dinie weggaat kan hij ook ontdekken of hij iets voor Annette kan gaan voelen. Als Dinie het niet zegt dan verwacht ik dat hij Dinie gaat kiezen, omdat hij dit makkelijk vindt. Annette lijkt mij voor hem echt een goede match ook al komt zij niet vanuit de buurt en is zij niet gewend aan het leven op een boerderij, maar dan moet hij well al die twijfels daarover los gaan laten.

Jouke (31 jaar oud) een melkveehouder uit Friesland:

De dames bij Jouke hebben een primeur, Jouke gaat altijd in de ochtend melken en daarna weer terug naar bed. Voor het eerst in een lange tijd verslaapt hij zich daarna. Lotte wacht hem op in de keuken, Karlijn baalt want zij zit in de woonkamer een online les te volgen voor een cursus die zij volgt. Terwijl Karlijn de cursus volgt gaat Lotte helpen op de boerderij. In de middag als Karlijn klaar is gaat zij Jouke helpen en blijft Lotte binnen. Karlijn en Jouke hebben een goed gesprek over hun verschillende karakters. Jouke vertelt vervolgens tegen de camera dat hij beide dames wel bij hem vindt passen ook al zijn ze van elkaar verschillend.

Wat later op de dag komen Jouke zijn ouders op visite. Zijn moeder werkt net als Lotte en Karlijn in de zorg en dat schept een band. Met de vader van Jouke is het nog lastig, hij heeft een hersenbloeding gehad en praat daardoor lastig. Hij spreekt voornamelijk Fries en het is voor hem nu heel lastig om te schakelen naar het Nederlands. Hij probeert het wel voor de vrouwen.

Bij Jouke weet ik echt niet wie hij leuker vindt. Ik zei eerder steeds Karlijn en daar blijf ik voor nu dan ook bij. Al zie ik hem ook heel goed voor mij met Lotte. Ik denk dat hij met één van de dames wel echt erg gelukkig kan worden. Ze lijken allebei wel erg bij hem te passen en allemaal erg echt voor te gaan.

Evert (58 jaar oud) een melkveehouder uit Drenthe:

Evert moest zijn eerste keuze nog maken en daar begon de aflevering mee. Yvon begint met een gesprek met de drie vrouwen. Alle drie de vrouwen geven bij Yvon aan wel interesse in Evert te hebben. Cora wil graag iemand die van haar houdt en geeft aan dit echt heel erg te willen. Ze verlangt naar huisje, boompje, beestje en boertje en wordt hier zelfs emotioneel van. Aan Evert vraagt Yvon vervolgens of hij zijn charmes al in de strijd heeft gegooid? ‘Heb je ze al verleid en aangeraakt?’ hierop antwoord Evert met ‘dat komt’. Nou dat moeten we eerst nog maar gaan zien voordat ik dat geloof, maar wie weet.

Evert stuurt uiteindelijk Cora naar huis, daar heeft hij geen gevoelens voor en die gaan ook niet meer komen. Hij vond het eten dat ze maakte wel erg lekker. Cora zegt dat het niet om eten draait maar pakt het nuchter op: ‘dan ga ik wel een deurtje verder, naar de buurman’ en dat bedoelt ze niet eens als grap, Cora zegt dat ze Evert zijn broer Koop wel een leuke man vindt en hij is ook alleen dus wie weet. Maud denkt dat ze een grapje maakt, maar Yvon zegt gelijk je kunt altijd een kopje thee gaan drinken. Yvon vraagt wel gelijk wat Evert hiervan zou vinden. Hij vindt het prima en zo vertrekken Cora en Yvon naar Koop om te kijken of hij interesse in haar heeft. Maud, Nans en Evert bespreken het voorval, Maud had dit niet verwacht, maar Nans zegt dat zij het wel al verwacht had, ze zag bij binnenkomst al een klik tussen Cora en Koop.

Dit hele gebeuren vond plaats in de eerste tien minuten van het programma en ik vond het heel erg ongemakkelijk. Ik was blij dat Koop zei dat hij wel wat gezelschap zou willen en dat wij mooi door konden naar de volgende boer. Ik zou het wel heel fijn voor Koop en Cora vinden als ze samen de liefde vinden, maar van mij hoeft het niet meer in beeld te komen. Ik vind Cora een beetje te wanhopig over komen en ik vind het bijzonder dat zij perse op zoek is naar een boer. Voor Koop is het zo wel lekker makkelijk, je broer doet mee aan een programma en jij vindt ook een vrouw.

Tijdens de lunch bespreken de vrouwen met Evert of hij af en toe een moment met ze apart kan nemen om elkaar te leren kennen. Maud en Nans zijn er tenslotte niet om elkaar te leren kennen. Hij besluit dit te gaan doen, maar dat moet ik ook eerst zien voor ik het geloof. Hopelijk gaat het volgende week echt gebeuren. Ik vind Nans en Maud beide steeds leuker worden. Eerst vond ik Maud af en toe erg vermoeiend en overdreven, maar ze is ook een hele lieve vrouwen die graag de liefde vindt. Ik hoop echt dat Evert meer moeite gaat doen om de vrouwen te leren kennen en de gevoelens voor hen gaat onderzoeken. Ik gun ze alle drie echt de liefde, wel jammer dat hij niet nog een broer heeft voor degene die straks niemand heeft.

Rob (51 jaar oud) een fruitteler uit Gelderland:

Bij Rob is duidelijk te zien dat hij het makkelijker vindt nu Silvia weg is. Hij stelt steeds meer persoonlijke vragen aan de vrouwen. En tijdens het snoeien observeert hij de vrouwen. Met Sonja zingt hij een liedje, maar Wendy werkt ondertussen hard door. Zij geeft aan zich nooit te laten storen zelfs niet door het zingen van liedjes als zij gefocust is. Wendy en Rob zijn erg aanhankelijk, even een aai over de rug en een knuffel. Dit zie ik niet terug met Sonja, maar tussen hen zie ik ook wel een steeds betere klik. Na het werken op het land is het binnen tijd voor een beetje muzikaliteit en gezamenlijk zingen ze een liedje. Hierna zet Rob het concert solo verder onder de douche.

Sonja en Wendy verzorgen ondertussen voor de avond een kaasfondue. Tijdens het eten stellen ze elkaar diepe vragen. Zo vragen ze aan elkaar waar ze heel erg naar uit kijken. Rob kijkt uit naar de citytrip, Wendy naar het voorjaar en Sonja naar verliefd worden. Tegen de camera zegt Sonja dat ze zin heeft om verliefd te worden, maar zij voelt dit nog niet voor Rob.

Ik vind het jammer dat Sonja het nog niet voelt, maar ik denk dat het voor haarzelf wel fijner is. Ik zie namelijk nog steeds Wendy winnen. Dan vind ik het voor Sonja wel fijn dat zij nog geen gevoelens heeft en niet gekwetst gaat worden. In het voorstukje voor volgende week zie je ook dat Rob dichterbij Wendy komt. Dit kan natuurlijk een vertekend beeld zijn dat alleen dit nu wordt getoond en een moment met Sonja niet, maar ik verwacht van niet. Dan hoop ik gewoon dat Sonja na afloop van dit programma een andere leuke man tegen gaat komen. Misschien heeft Rob ook nog wel een leuke broer, neef of vriend voor haar?

Volgende week gaat de logeerweek verder en gaan we zien dat Dinie eindelijk met Hans gaat praten over haar twijfels, dat Rob zoent met Wendy en Janine het allemaal niet meer weet en het liefst beide mannen naar huis zou sturen.  

Niks missen van Boer Zoekt Vrouw én meepraten? Word lid van onze Facebook-groep!