Nieuw seizoen Tussen Kunst & Kitsch vanaf aanstaande woensdag

Nieuw seizoen Tussen Kunst & Kitsch vanaf aanstaande woensdag

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Aanstaande woensdag start een nieuw, het 31ste, seizoen van Tussen Kunst & Kitsch. De eerste uitzending van deze serie komt vanuit het Spoorwegmuseum in Utrecht. Het is deze maand 30 jaar geleden dat Tussen Kunst & Kitsch voor het eerst op tv te zien was: op 31 oktober 1984 presenteerde Cees van Drongelen de eerste uitzending.

Inmiddels laat Nelleke van der Krogt alweer 12 jaar lang experts aan het woord over waardevolle en bijzondere objecten. En nog steeds trekt het programma elke week meer dan anderhalf miljoen kijkers. Waarbij iedereen altijd in spanning afwacht wat het antwoord is op de vraag "...en wat is het waard?"

Woensdag 8 oktober komt bij expert Bas Hesselink onder andere een 'album amicorum' van Hotel de Kroon uit Leeuwarden aan bod. In het boekje kunnen we zien wie de bezoekers waren van hotelier Regnerie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Tussen 1942 en 1945 ontving hij bekende kunstenaars als Jan en Frans Wiegers, Dirk Filarski, en Matthieu Wiegman, die prachtige tekeningen in het boek achterlieten. Maar er zijn ook pagina's te vinden van acteur Paul Steenbergen, dichter Bertus Aafjes en schaakkampioen Max Euwe.
Daarnaast is er bij expert Willem-Jan Hoogsteder een 17e eeuws Venetiaans schilderij met een voorstelling van Juda en Tamar te zien.

Lezingen Tussen Kunst & Kitsch

Ter ere van het 30-jarig bestaan van Tussen Kunst & Kitsch organiseert AVROTROS op zondag 9 november in het Amsterdamse VondelCS twee lezingen-sessies waarin een aantal experts van Tussen Kunst & Kitsch vertellen over hun vak en over de bijzondere ontdekkingen van de afgelopen 30 jaar. Daarnaast geven presentatrice Nelleke van der Krogt en regisseur Han Budding informatie over 'the making of van Tussen Kunst & Kitsch'.