Nelleke van der Krogt stopt met kunst

Nelleke van der Krogt stopt met kunst

Geschreven door Sebastiaan Boers

Aanstaande woensdag begint het nieuwe seizoen van het kunst programma van de AVROTROS, Tussen Kunst en Kitsch. Sinds 2002 wordt dit populaire programma gepresenteerd door Nelleke van der Krogt.

Het is het laatste seizoen met Nelleke als presentatrice. Een opvolger is ook al meteen gevonden, namelijk presentator Frits Sissing.  Het is de tweede keer dat Frits een programma van collega Nelleke overneemt. Opsporing Verzocht werd gepresenteerd door Nelleke en werd langzaam overgenomen door Frits.

De eerste aflevering van dit nieuwe seizoen komt vanuit Paleis 't Loo. Expert Martijn Akkerman is meteen al enthousiast over een juwelenkistje dat uit de 17e eeuw lijkt te komen. Op de voorkant staat een voorstelling van een bruidspaar, dat duidelijk maakt waarvoor dit kistje werd gebruikt. Het is gevuld met juwelen zodat het een bruidsschat is die aan de bruid gegeven werd. Hoeveel zou dit bijzondere kistje waar zijn? 

Vanaf woensdagavond kan de kijker weer genieten van kunst voorwerpen. Hoeveel zijn ze waard, in welke staat zijn ze? Vooral het verhaal achter een voorwerp is soms erg interessant en boeiend. Nelleke is het jarenlang het gezicht geweest van dit programma. Het zal dan ook wennen zijn voor de kijker om Frits als presentator te zien. Tot die tijd kan de kijker dit seizoen nog volop genieten van Nelleke en van de kunst voorwerpen.

Ter ere van het 30-jarig bestaan van Tussen Kunst en Kitsch organiseert Museum Flehite in Amersfoort de tentoonstelling '30 jaar Tussen Kunst en Kitsch in 101 ontdekking'. Meer informatie over deze bijzondere tentoonstelling is te vinden op de website van de AVROTROS.

Tussen Kunst en Kitsch is vanaf woensdagavond om 20.30 uur te zien bij de AVROTROS op NPO 1.

Bekijk Tussen Kunst en Kitsch terug via TV Blik.