NTR pakt uit op Cinekid

NTR pakt uit op Cinekid

Geschreven door Pieter Jongsma

Met de openingsfilm Het leven volgens Nino, workshops rond de nieuwe kleuterserie AAP POOT PIES, de prehistorische Oertoer van Het Klokhuis en de vertoning van diverse andere nieuwe jeugdprogramma’s is de NTR dit jaar prominent aanwezig op Cinekid.

Van 11 tot en met 18 oktober staat het film-, televisie- en nieuwe mediafestival Cinekid weer op het programma in de Westergasfabriek in Amsterdam.

Voor de jongste bezoekers zijn er van maandag 13 oktober tot en met vrijdag 17 oktober speciale AAP POOT PIES kleuterworkshops. In de workshops zullen de kleuters een stopmotion filmpje maken met het liedje van de serie als uitgangspunt.
Bij de presentatieworkshop in het Medialab kunnen kandidaten op dinsdag 14 oktober een Klokhuisfilmpje uitkiezen en dit zelf presenteren voor een greenscreen, waarop de beelden van het filmpje worden gepresenteerd. Samen met de begin- en eindleader wordt het geheel tot een kort filmpje gemaakt dat de kandidaten zelf thuis kunnen downloaden.

De volgende programma’s en coproducties van de NTR gaan tijdens Cinekid in première:

Het leven volgens Nino
Het leven lacht de 8-jarige Nino toe totdat zijn moeder plots wegvalt. Vanaf dan gaat Nino zijn eigen gang: hij gaat niet meer naar school, eet chips als ontbijt, slaapt in een tentje in de tuin en voetbalt met zijn konijn. Dit lijkt even leuk, maar zijn vader doet steeds vreemder en zijn broer is ‘s nachts op pad. Als Nino ontdekt dat hij met dieren kan praten, probeert hij samen met zijn beste vriend, het grappige en slimme konijn Bobby, het gezin weer bijeen te brengen.

Oertoer (Klokhuis)
In de afgelopen 25 jaar is één vraag het allermeest gesteld aan de redactie van Het Klokhuis: hoe is de aarde ontstaan? Het Klokhuis probeert antwoord op die vraag te geven met een spectaculaire 8-delige serie over de prehistorie; De Oertoer. Presentatoren Nienke de la Rive Box en Maurice Lede maken een ongelooflijke reis door de geschiedenis van onze planeet.

AAP POOT PIES
In AAP POOT PIES ervaren we de wereld door de ogen van Appie of Aisia. Zij mogen beurtelings mee met hun vader Luc (Teun Kuilboer), die in de dierentuin werkt. Zo helpen ze bijvoorbeeld bij het scheppen van olifantendrollen of het voeren van de zeehonden. Maar als Luc druk bezig is, gaan ze het liefst zelf op avontuur en dat is niet altijd naar de zin van de directeur (Philip Freriks).

Zapp Music Challenge
In Zapp Music Challenge, gepresenteerd door Maurice Lede, krijgen muzikale kinderen de uitdaging van hun leven. Dat ze een instrument kunnen bespelen of eigen liedjes kunnen schrijven, dat staat vast. Maar durven ze ook met een wereldberoemde artiest voor tienduizend mensen op te treden, een solo te geven op Pinkpop of samen met een bekende artiest een nummer te schrijven?

De Buitendienst
Als proefkonijnen experimenteren de presentatoren Tom en Yannick erop los. Geïnspireerd door nieuwe wetenschappelijke ontdekkingen of maatschappelijke natuurdilemma’s, zoekt de buitendienst uit hoe het nu echt zit.

Welkom bij de Romeinen
In deze historische comedy voor alle leeftijden ontvangt tv-presentatrice Dorine Goudsmit haar Romeinse gasten die al eeuwen dood zijn, zoals Nero, Caesar en Augustus. Samen met hen kijkt zij terug op de hoogte- en dieptepunten uit hun tijd.