BNN zet deur open tijdens tweede talentday

BNN zet deur open tijdens tweede talentday

Geschreven door Pieter Jongsma

Bij BNN krioelt het van de jonge talentvolle mensen en toch zijn we altijd op zoek naar nieuw talent. BNN staat per slot van rekening voor Barts Neverending Network. En wie neverending wil zijn, moet altijd talent blijven spotten.

Daarom organiseert BNN op zaterdag 22 november 2014 voor de tweede keer BNN Talentday. De inschrijving is vandaag gestart via www.bnn.nl. Talent kan kiezen uit 7 categorieën: interview talent, presentatie talent, radio talent, humor talent, journalistiek talent, digital en creative design talent en regie/video talent.

Of je nu heftruckchauffeur of hersenchirurg bent, BNN-talent heeft niet zoveel te maken met specifieke ervaring, dat heb je of dat heb je niet. Het zit in je DNA. BNN vraagt iedereen die zich geroepen voelt zich de komende dagen aan te melden voor BNN Talentday 2014. Een selectie mag zich op 22 november van de beste kant komen laten zien bij de BNN Jury. De talentcheck is niet voor uitzending: het gaat puur om de ontmoeting van talentvolle mensen met de BNN-professionals. Mensen voor wie het een droom is om bij BNN aan de slag te kunnen. Na Talentday wordt bepaald welke deelnemers worden teruggevraagd voor de selectie voor het interne opleidingstraject: BNN University.

Vorig jaar heeft BNN voor het eerst BNN Talentday georganiseerd. Deze dag was met 10.000 aanmeldingen, 800 auditanten en 50 geselecteerde talenten een succes. Van die 50 talenten is een aantal nu werkzaam bij BNN University (radio en 101.TV). BNN heeft een traditie als het gaat om het opleiden van talent, of het nu gaat om stagiaires die blijven werken of de studenten van BNN University. Talent krijgt bij BNN de kans zich te ontwikkelen en ervaring op te doen, om uiteindelijk door te stromen naar steeds opvallendere functies. Denk hierbij aan eigen presentatoren als Filemon Wesselink, Dennis Storm, Rámon Verkoeijen, Tim Hofman, Rotjoch en Geraldine Kemper, maar ook Winfried Baijens en Lex Uiting. Dat is slechts het topje van de ijsberg; ook achter de schermen breidt het BNN imperium zich uit en zijn ex-BNN’ers in heel Hilversum terug te vinden.