Rene van Kooten en Ernst Daniel Smid in De Grote Bijbelquiz 2014

Rene van Kooten en Ernst Daniel Smid in De Grote Bijbelquiz 2014

Geschreven door Pieter Jongsma

Dinsdagavond 28 oktober testen Bert van Leeuwen en Jacobine Geel de bijbelkennis van René van Kooten, Ernst Daniël Smid, Arie Slob en Shirma Rouse. Samen met hun team strijden zij om de overwinning in het vernieuwde programma De Grote Bijbelquiz van de EO en NCRV.

Tijdens de uitzending kunnen de kijkers thuis zelf meespelen via het second screen. Speciaal voor Facebook is de ‘Social Bijbelquiz’ ontwikkeld!

In De Grote Bijbelquiz beantwoorden de deelnemers 50 meerkeuzevragen. De deelnemers spelen in vier teams van drie personen. De vragen gaan over de Bijbel in de wetenschap, muziek, geschiedenis, taal, kunst etc en laten zien dat dit aloude boek nog steeds zichtbaar en actueel is in deze tijd. René van Kooten, Ernst Daniël Smid, Arie Slob en Shirma Rouse hebben zelf ook iets met geloven of de bijbel. Ze nemen allemaal twee secondanten mee om hen tijdens de quiz te ondersteunen.

De BN’ers en thuisspelers krijgen uiteindelijk een rapportcijfer, die de hoogte van hun kennis weergeeft. De twee teams met de hoogste cijfers spelen de finale tegen elkaar!
Bert van Leeuwen wordt ondersteund door deskundige Jacobine Geel. Jacobine zal tijdens de uitzending regelmatig een verdieping geven op een vraag of antwoord.

Second screen
De kijkers kunnen tijdens de uitzending meespelen op een second screen. Zij kunnen meespelen tot de finale. Vlak voor de finale zien de kijkers hoe hoog ze gescoord hebben, en of hun cijfer hoger is dan die van de BN’ers en hun team in de studio.

Facebook
De Grote Bijbelquiz wordt ook op internet gespeeld. Speciaal voor Facebook is de 'Social Bijbelquiz' ontwikkelt. In een prachtig vormgegeven decor daagt de speler zijn Facebook-vrienden uit tot een battle. Spelers maken kans op leuke prijzen en na drie rondes wordt de grootste bijbelkenner van Facebook gekozen! De Social Bijbelquiz staat vanaf 21 oktober op Facebook.