Annemiek Schrijver naar KRO-NCRV

Annemiek Schrijver naar KRO-NCRV

Geschreven door Pieter Jongsma

Presentatrice Annemiek Schrijver maakt de overstap van de IKON naar omroepbedrijf KRO-NCRV. Zij wordt het gezicht van een deel van de levensbeschouwelijke programma's van de NCRV.

Annemiek Schrijver komt per 1 januari in dienst van de KRO-NCRV. Zij zal een nieuw levensbeschouwelijk NCRV-programma gaan presenteren op de zondagmorgen van NPO 2. Daarnaast zal Annemiek te horen zijn bij NCRV Radio.

Taco Rijssemus, mediadirecteur KRO-NCRV: "Annemiek Schrijver gaat bij omroepbedrijf KRO-NCRV het levensbeschouwelijke gezicht van de NCRV nog meer profiel geven. Zij is voor mij een vakvrouw die de kunst verstaat om met hart en ziel haar gasten te interviewen. Ik ben dan ook verheugd met de komst van Annemiek."

Annemiek Schrijver: "Ik ben blij dat ik bij de KRO-NCRV weer de kans krijg om datgene te doen waar mijn passie ligt: in nabijheid en openheid de ander ontmoeten en samen ontdekken wat mijn gesprekspartner wezenlijk bezielt. Met in gedachten kerkvader Augustinus: 'Eert in elk-ander God.' Bovendien heb ik voor deze omroepen eerder gewerkt en daar zeer goede herinneringen aan."

Over Annemiek
Annemiek Schrijver is een bekende voor zowel de NCRV als voor de KRO. Na haar conservatoriumopleiding ging ze aan de slag bij Radio 4, haar eerste grote en blijvende liefde. Al gauw maakte ze ook talloze afleveringen voor Damokles, de radio-documentaireserie van de KRO. Met haar 'Vrouwenvluchtheuvel' won ze daar de ADO-Mediaprijs. Tevens presenteerde ze NCRV-radioprogramma's als Plein Publiek, Muziek Vandaag, Volgspot, Passie en Nachtlicht. Haar televisieloopbaan begon met de reeks Copyright Mens. Daarna presenteerde ze voor de IKON o.a. Het Vermoeden, IKON-live, Alziend Oog en De Nachtzoen. Ook schreef ze diverse boeken, waaronder Rachab, Verlicht mijn nacht, Mijmeringen van een stadse pelgrim, Ik geloof het wel, en Verlicht en verlost. Momenteel is ze columniste voor de tijdschriften Het Vermoeden, Volzin, Bres, en Perspektief.