Vooruitblik Expeditie Robinson 2021: Een ander soort Expeditie?
Bron: RTL / Tom Cornelissen

Vooruitblik Expeditie Robinson 2021: Een ander soort Expeditie?

Geschreven door John Holdorp

Na meer dan een jaar wachten gaat Expeditie Robinson eindelijk weer beginnen. Een totaal ander soort expeditie in dit corona-tijdperk. Vorig jaar kon de expeditie niet gehouden worden voor het over de hele wereld rondwarende coronavirus. Dit jaar kon de expeditie gelukkig wel gehouden maar niet in de tropische omstandigheden en locatie waar het normaal plaatsvond. Maar gewoon in Europa, in Kroatië. En ik verwacht dat dit zorgt voor een ander soort expeditie.

De tropische regenbuien die al vaak de expedities hebben geteisterd zullen nu waarschijnlijk ontbreken. Regen zal er waarschijnlijk ook wel zijn maar ik denk niet zo heftig. De zandvlooien die diverse deelnemers in het verleden slapeloze nachten hebben bezorgd verwacht ik ook niet op het Kroatische strand. En misschien zullen er ook andere vissen, zeedieren zijn. De bananenbomen, bomen met rode vruchten e.d. zullen in Kroatië ook niet veel voorkomen. Dus zal het referentiekader dat veel deelnemers hebben uit de voorgaande seizoenen niet kloppen. Zal dit de expeditie moeilijker of makkelijker maken is de vraag. 

Maar misschien kunnen ze wel een soort 'Mišanca' maken, een soort mengsel van diverse inheemse kruiden en planten. De basis wordt gevormd door verschillende soorten wilde of verwilderde ui, bepaalde soorten gras, eetbare bloemen en kruidenplanten. Maar er komen ook veel geschikte zeevissen voor aan de Kroatische kusten veel voorkomende zoutwater vissoorten zijn tonijn, sardine, ansjovis, makreel, zeebarbeel, heek en nog veel meer. 

Maar niet alleen dit is bepalend voor de expeditie. Zoals altijd zullen de deelnemers belangrijk zijn. En dit keer zijn weer 18 min of meer bekende Nederlanders gevonden die deelnemen aan de expeditie. En dit zijn:

Stefano Keizers, deze cabaretier lijkt iedere keer een andere persoon te zijn. Toont hij tijdens de expeditie ook zoveel verschillende persoonlijkheden of is hij vooral zichzelf? Wel heeft hij aangegeven zich terdege voorbereid te hebben. Hij is een soort ‘Indiana Jones’. Dit beloofd dus veel, maar in de teaser die al te zien is blijkt dat de paniek in het begin bij Stefano al groot was. 

Jasmine Sendar, deze actrice schijnt een aanleg te hebben voor zingen, presenteren, model staan en vuur maken! En dat laatste is een zeer belangrijk iets in de expeditie. Vuur is super belangrijk om je te warmen indien nodig en om je eten te bereiden. Mensen die goed vuur kunnen maken blijven vaker wat langer in de expeditie omdat anderen hiervan willen profiteren. 

Jan van Halst, als voetbal een ‘kuitenbijter’. En nu mede-eigenaar van ‘Baas naar coach’ een bedrijf wat gespecialiseerd is in trainingen en coaching voor leidinggevenden en teamontwikkeling binnen het bedrijfsleden. Het is belangrijk in een kamp iemand te hebben die de leiding neemt om dingen gedaan te krijgen, maar hiermee kun je ook snel vijanden maken.

Eva van de Wijdeven, de actrice die  juist het gevoel had dat ze zichzelf verder wilde ontwikkelen toen Robinson op haar pad kwam. De vraag is of ze lang genoeg in de expeditie heeft gezeten om zichzelf verder te ontwikkelen.

Annemiek Koekoek, boerin bekend van boer zoekt vrouw. Boerin, dus gewend om voor dag en dauw op te staan, hard te werken ook met slecht weer en af te zien. Kortom mogelijkheden die een langer verblijf in de expeditie mogelijk te maken.

Robbert Rodenburg, you-tuber die graag de kaarten open op tafel legt. Iets wat hij in de expeditie dus zeker niet moet doen. Het zou leuk zijn als hij samen met mede deelnemer Dennis Schouten op een eiland komt. Robbert heeft namelijk de deelname van Dennis aan zij talkshow ‘Openkaart’ gecanceld omdat hij in Dennis zijn programma ‘Roddelpraat’ constant beledigd werd.

Dėfano Holwijn, rapper, you-tuber en acteur. Rappers hebben over het algemeen een slechte reputatie opgebouwd in Robinson als snelle opgevers. Daar is wel een aparte column aan te wijden. En meerdere acteurs in deze serie. Wie is in deze situatie de beste acteur en weet anderen echt een rad voor hun ogen te draaien? 

Dyantha Brooks, de shownieuws presentatrice die onlangs aangaf veel spiermassa te hebben verloren en weer te trainen. Dit duidt toch wel op een wat langer verblijf in de expeditie. 

Britte Lagcher, ook een actrice. Ook voor haar dus de vraag kan zij de andere deelnemers een rad voor hun ogen draaien of zijn Eva van de Wijdeven, Dėfano Holwijn of Jasper Demolin daar beter in? Wie van de acteurs of actrices krijgt straks de Robinson Oscar?

John de Bever, de zanger wiens deelname mij heel gelukkig maakt. Niet omdat ik een fan ben, maar met een nummer als ‘Jij krijgt de lach niet van mijn gezicht’ liggen er veel grappen en spitsvondigheden in het vooruitzicht en zullen we gaan zien of Robinson wel de lach van zijn gezicht krijgt?

Sylvana IJsselmuiden, ‘Insta-babe’ mooiste vrouw van Nederland en presentatrice van een show over de F1. Zal zij haar uiterlijk in de strijd gooien in deze expeditie? En gaat dit werken bij de mannen die door de honger en ontberingen al hun libido kwijt schijnen te raken?  

Rene van Meurs, cabaretier en een man van ‘statements’. Wel in de expeditie is het soms wijs niet teveel ‘statements’ te maken. Een te uitgesproken mening zorgt vaak voor een vroegtijdig vertrek.

Sterrin Smalbrugge, deze introverte ecoloog en reptielendeskundige heeft zich voorbereid op de expeditie. En als reptielendeskundige weet ze waarschijnlijk dat 3 drie giftige adder soorten voorkomen in Kroatië, maar vooral in landelijke gebieden en niet aan de kust. Ook schijn de zwarte weduwe er voor te komen maar ook niet in de gebieden waar de deelnemers zich zullen bevinden. Het grootste dierlijke gevaar voor de deelnemers ligt waarschijnlijk bij schorpioenen, maar aan de zeer pijnlijke schorpioenensteek gaan zelden mensen dood. 

Jasper Demolin, acteur en presentator. Bekend van ‘Streetlab’ een soort sociale experimenten met mensen op straat. Daarnaast zingt hij en speelt hij gitaar. Dus een mogelijk duet met Sieneke behoort tot de mogelijkheden.

Sandra Ysbrandy, kok! Als zij het karige voedsel om weet te toveren tot een smakelijke hap zal zij geruime tijd in de expeditie aanwezig zijn omdat de anderen toch graag lekker willen eten ook al is het weinig. En wie heeft de laatste Expeditie gewonnen? Een kok!

Dennis Schouten, voormalig PowNed verslaggever en degene die Robbert Rodenburg zo vaak heeft beledigd dat Robbert hem uit zijn programma geweerd heeft. Dus gewoon hopen dat die twee in een team komen. Wat al direct kan zorgen voor het nodige vuurwerk.

Sieneke, wie kent haar niet van haar tegenvallende deelname aan het songfestival? Een deelname die toen veel los heeft gemaakt. Gaat haar deelname aan de expeditie ook zoveel losmaken?

Yuki Kempees, muzikant, schrijver en lid van Kriss Kross en volgens het geruchten circuit flink afgevallen dus mogelijk lang in de expeditie aanwezig. 

Ik gok voorlopig op Sandra Ysbrandy, Jasmine Sendar en Sterrin Smalbrugge bij de dames en Jan van Halst, Stefano Keizers en Dennis Schouten bij de heren. Maar ja, mijn voorspellingen komen vaak niet uit...

Niks missen van Expeditie Robinson? Word lid van onze Facebook-groep!