‘Roy Donders: Stylist van het Zuiden’ terug bij RTL 5

‘Roy Donders: Stylist van het Zuiden’ terug bij RTL 5

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

Het is nog maar een jaar geleden dat Roy Donders gewoon ‘us Royke’ was. Door het succes van zijn eigen realityserie kent inmiddels heel Nederland de joviale Tilburger.

In een nieuw seizoen ‘Roy Donders: Stylist van het Zuiden’, vanaf vanavond (dinsdag 28 oktober) bij RTL 5, laat Roy opnieuw de camera toe in zijn drukke leven. Zo heeft Roy tegenwoordig niet alleen een nieuwe winkel, maar ook een nieuwe serie huispakken, een nieuwe bus én een nieuwe vriend.

Het is dik aan tussen de stylist en zijn Rotterdamse lover Marvin. De familie Donders heeft hun nieuwe schoonzoon en zwager in de armen gesloten en de lovebirds hebben er zelfs al een liefdesvakantie op zitten. Roy wil sindsdien niets liever dan Marvin 24/7 om zich heen hebben, maar ‘010’ is best ver weg. Hoe fantastisch zou het zijn als hij zijn geliefde naar Brabant kan halen? Voor het zover is, heeft Roy een andere droom: een nieuw huis.

De geboren en getogen Broekhovenaar heeft altijd gezworen zijn wijk nooit te verlaten, maar er is veel veranderd. Roy verlangt naar privacy en rust en dat is in het altijd levendige Broekhoven niet te vinden. Hij gaat op zoek naar zijn droomhuis en mocht dat toevallig een villa met hek en oprijlaan zijn, dan heeft Roy daar best vrede mee... Mooie plannen dus, maar of de bank een hypotheek wil verstrekken aan de pas 23-jarige ondernemer? Roy heeft het dan wel goed gedaan met zijn huispakken en juichpakken, maar met zijn café tijdens de beroemde Tilburgse kermis heeft hij een flinke financiële misstap begaan. Gelukkig kost deze uitglijder hem niet de kop, want Roy heeft nog steeds wekelijks optredens door het hele land.

Grote zus Rian houdt intussen haar eigen winkel én die van Roy draaiende. Nog steeds ontvangen ze hier een dagelijkse stroom aan klanten die Rojami’s en Rijami’s wel eens in het echt willen zien. Roy en Rian hebben zich niet laten ontmoedigen door alle stress die het eerste huispakkenavontuur heeft opgeleverd. Sterker nog: ze werken hard aan een collectie voor de hele familie, zodat iedereen in een huispak bij de kerstboom kan zitten. Natuurlijk is er ook in dit nieuwe seizoen volop aandacht voor de familie. Roy en Rian willen dat hun ouders zoveel mogelijk van hun succes mee kunnen genieten. Vader Frans wordt daarom op zijn verjaardag verrast met een bijzonder cadeau. Ook moeder Nel wordt in het zonnetje gezet omdat ze zestig wordt. Broer en zus organiseren een surprise party met haar lievelingsartiesten. Een feest dat op z’n Donders, met een lach en een traan, wordt afgesloten.

‘Roy Donders: Stylist van het Zuiden’ is een productie van Pieters Produceert.
RTL 5, vanaf dinsdag 28 oktober, wekelijks tussen 20.30 en 21.30 uur.