Arie trekt De Roze Wildernis in…

Arie trekt De Roze Wildernis in…

Geschreven door Pieter Jongsma

Ze zijn er klaar voor. Vier homoseksuele jongens en hun vaders vertrekken vanavond naar Argentinië om onder leiding van Arie Boomsma door de jungle te trekken. Het doel: de moeizame band tussen vader en zoon te versterken. Tijdens de tocht voeren de jongens en hun vader samen opdrachten uit om nader tot elkaar te komen en de oorzaak van hun onderlinge problemen te onderzoeken. Lukt het hen om begrip voor elkaar te krijgen en het einddoel, de uitbundige Gay Pride in Buenos Aires, te bereiken?

De KRO was de afgelopen maanden op zoek naar jonge homo's die de band met hun vader willen versterken. Want uit onderzoek blijkt dat vaders het vaak het zwaarst hebben met de coming out van hun zoon.

De aanmeldingen voor KRO De Roze Wildernis kwamen uit het hele land. Sietse (22) woont in Amsterdam maar komt met zijn vader Jan (57) oorspronkelijk uit de Achterhoek. Danley (21) uit Rotterdam gaf zijn vader Henk (55) op voor het programma. Roy (26) en zijn vader Leo (56) komen uit het zuiden van Nederland, uit 's-Hertogenbosch. En de Surinaamse Guno (26) en zijn vader Guno (58) komen uit Amsterdam. Totaal verschillende persoonlijkheden, drie weken in de jungle van Argentinië.

KRO-presentator Arie Boomsma: 'Ik heb erg veel zin in deze reis. Er staat echt iets op het spel: vaders en zonen die buiten hun eigen omgeving op elkaar zijn aangewezen. Dit programma begint waar KRO's Uit de Kast ophoudt, na de coming-out. Ik ben heel benieuwd of de vaders en zonen hun moeizame relatie door dit avontuur zullen verbeteren...'

Volg de reis via KRO De Roze Wildernis op Instagram.

KRO De Roze Wildernis is bedacht en wordt geproduceerd door productiemaatschappij No Pictures Please, in opdracht van de KRO. De serie start op dinsdag 23 december om 20.25 uur bij de KRO op NPO 3 (8 afleveringen).