Kijkers uiten kritiek op Van hagelslag naar halal

Kijkers uiten kritiek op Van hagelslag naar halal

Geschreven door Daniël Schalk Laatste update:

Dinsdagavond is het nieuwe KRO-NCRV programma Van hagelslag naar halal met Arie Boomsma van start gegaan. In het programma trekt presentator Arie Boomsma met drie bekeerde moslima’s en hun moeders door Jordanië in de hoop de band tussen moeder en dochter te herstellen.

Op Social Media laten kijkers hun mening duidelijk horen. “Moet je gelijk in klederdracht als je je bekeert tot de islam? Volgens mij is het een manier van aandacht vragen.”, reageert een tv-kijker. “Ik ga er niet eens iets over zeggen”, zegt een andere kijker van het televisieprogramma op Twitter.

Een televisiekijker reageert op Twitter ook op de uitspraken van een van de drie bekeerde moslima’s, die niet als lustobject gezien wil worden. “Volgens mij bepaal je niet zelf of je als #lustobject gezien wordt maar doen andere dat voor jou”, reageert de tv-kijkers op de uitspraken van de moslima.

“Ik word hier een beetje verdrietig van”, zegt iemand anders. Een andere kijker reageert weer: “Waarom zijn die wanabee moslims zo extreem? Denken dat ze meer weten dan de huis tuin en keuken moslim.” Waarna een andere televisiekijker weer zegt: “Pffff, vermoeiende meisjes...”

Iemand anders twijfelt aan het feit in hoeverre de moslima’s zijn bekeerd. “Hebben ze de Koran eigenlijk wel gelezen? Maar goed, iedereen mag zijn eigen gekte kiezen.” Een andere televisiekijker vraagt zich af: “Kunnen wij ook een "Van Boerka naar Boerenkool" verwachten in de toekomst?”

Niet iedereen reageert negatief op de eerste uitzending van Van hagelslag naar halal. “Bijzondere televisie”, reageert iemand op Social Media. “Wat een mooi programma! Al is het onbegrip tussen moeder en dochter zo pijnlijk zichtbaar”, zegt een andere kijker na het zien van het programma.

Iemand anders reageert: “Wel fijn dat daar ook weer een programma over gemaakt wordt.” Een andere kijker van het nieuwe KRO-NCRV programma vindt het programma zelfs inspirerend. “Dat programma is zo inspirerend”, reageert een televisiekijker op de Social Media-dienst Twitter.

Volgende week dinsdag, 1 december, is de tweede uitzending van Van hagelslag naar halal te zien bij de KRO-NCRV op NPO 3. Voor Arie Boomsma is Van hagelslag naar halal het laatste programma dat hij voor de KRO-NCRV maakt, voordat hij begin volgend jaar aan de slag gaat voor SBS-zender Net5.

Bekijk Van hagelslag naar halal op TVblik.nl/van-hagelslag-naar-halal