Pernille, Loretta en Quinty trakteren kijker op 1000e ‘Koffietijd’-uitzending

Pernille, Loretta en Quinty trakteren kijker op 1000e ‘Koffietijd’-uitzending

Geschreven door Pieter Jongsma

Feest in de ‘Koffietijd’-villa! Op vrijdag 21 november vieren Quinty Trustfull, Pernille La Lau en Loretta Schrijver samen de 1000e uitzending van het populaire ochtendprogramma.

De verjaardag van ‘Koffietijd’ wordt niet alleen met de bekende vrienden van de show gevierd, zoals Gerard Joling, Gordon, Caroline Tensen, Edsilia Rombley en René Froger, maar vooral ook met de kijker.

Zo zijn die dag tientallen fans welkom in de ‘Koffietijd’-villa om het feest met de drie presentatrices mee te vieren. Zij zorgen voor maar liefst 1000 kaarsjes op de verjaardagstaart. Kok Caspar Bürgi trakteert op zijn beurt op verjaardagshapjes. Kijkers kiezen bovendien het meest memorabele ‘Koffietijd’-moment uit 1000 uitzendingen. Zou dat het fragment zijn van Emile Ratelband die door het glas gaat, Pernille die danst met astronaut André Kuipers of een ander opvallend fragment?

Aftrap
Eén dag eerder staan ook de beiaardiers van Nederland stil bij dit jubileum. Zij spelen, op donderdag 20 november tussen 10.00 uur en 11.00 uur , de vertrouwde ‘Koffietijd’-tune op hun beiaard of carillon.

Historie
RTL 4 zond ‘Koffietijd’ voor het eerst uit in 1994 met daarin Mireille Bekooij en Hans van Willigenburg als presentatoren. In 2000 werd het stokje overgenomen door Sybrand Niessen en Judith de Klijn. Na dit seizoen keert het ochtendprogramma terug bij RTL 4 op 5 april 2010. Vanaf eind 2010 zijn de presentatrices compleet en presenteren Quinty Trustfull, Pernille La Lau en Loretta Schrijver afwisselend het ochtendprogramma elke werkdag. Sinds 25 februari 2012 is het programma ook te zien op de zaterdag.

Uitzending

Elke werkdag en op zaterdag tussen 10.00 en 11.00 uur bij RTL 4.