Showbizznetwork weekoverzicht - week 18

Showbizznetwork weekoverzicht - week 18

Geschreven door Daniël Schalk

In week 18 waren FunX Music Awards, Adam zkt Eva, Klaas Drupsteen, Exotische Liefde, Project P Stop Het Pesten, het Songfestival en nog veel meer in het nieuws, en lees je in het ‘Showbizznetwork weekoverzicht’.

De genomineerden van de FunX Music Awards zijn bekend gemaakt. Mr. Probz is het meeste genomineerd, de zanger maakt kans op de prijs voor Beste MC, Beste Vocal, Beste Track Beste Album en Beste Video. Andere genomineerden zijn Gers Pardoel, voor Beste MC, Jayh, voor Beste Vocal en Beste Track en De Jeugd Van Tegenwoordig voor Beste Groep.

Margriet Brandsma stopt als verslaggever bij de NOS. Na een dienstverband van 20 jaar gaat Brandsma zich onder andere verder ontplooien als schrijfster. Brandsma was de afgelopen drie jaar verslaggever voor het NOS Journaal en presenteerde regelmatig het radioprogramma NOS Met het Oog op Morgen.

Er komt een tweede seizoen van het RTL5-programma Adam zkt Eva met presentatrice Nicolette Kluijver. Momenteel loopt een kandidatenoproep voor het tweede seizoen van de naakt datingshow. Adam zkt Eva was een verrassend groot succes voor de jongerenzender, naar de laatste aflevering keken 636.000 mensen.

De nieuwe maandagavond van RTL 5 is zeer goed van start gegaan. 700.000 kijkers stemden af op de eerste aflevering van ‘Project P: Stop Het Pesten’, gepresenteerd door Johnny de Mol.  Het programma ‘Levenslang Met Dwang?’, waarin zeven mensen gevolgd worden met een heftige dwangstoornis, werd gisteravond bekeken door 894.000 kijkers.

Talpa heeft Weet Ik Veel en De Lijf Show verkocht aan Duitsland. Talpa heeft voor de twee programma’s opnieuw een deal gesloten met ProSiebenSat. 1 Group, waar het mediabedrijf van John de Mol begin deze maand ook een deal mee sloot voor Utopia. Onze Oosterburen gaan de programma’s uitzenden onder de namen What Do I Know? en Body Talk.

KRO-NCRV haalt Klaas Drupsteen van het programma Hello Goodbye af en zal het nieuwe seizoen van het programma niet presenteren. “Voor mij kwam het als een grote, onaangename verrassing”, zegt hij  in De Telegraaf. De reden van KRO-NCRV zou zijn dat Klaas Drupsteen niet bekend genoeg zou zijn voor de omroep.

SBS6 heeft Exotische Liefde van de buis gehaald. Na drie weken verdwijnt het SBS6-programma van de buis en wordt het vervangen door nieuwe afleveringen van Kleine Baby's Grote Zorg. Een woordvoerster van SBS6 laat weten, “Exotische Liefdes kwam niet echt tot zijn recht op dat tijdslot.”

SBS6 verplaatst het nieuwe programma Geld Maakt Gelukkig met Sandra Schuurhof, het programma zou worden uitgezonden vanaf 5 mei maar de programmadirecteur van SBS6 heeft het programma verschoven naar de zomermaand juli. SBS6 laat weten, “Geld maakt gelukkig is verplaatst naar 7 juli om het programma de juiste kansen te bieden in het tijdsslot van 20.00 uur. Dit en de voorbereidingstijd voor goede inhoudelijke cases is de reden dat het programma is verschoven in het uitzendschema.”

De NCRV wil geen KRO-gezicht als nieuwe presentator voor Hello Goodbye, dat zei Albert Verlinde afgelopen woensdag in RTL Boulevard. Eerder zei Verlinde dat de namen van Arie Boomsma, Rob Kamphues en Yvon Jaspers rond gaan als nieuw gezicht van Hello Goodbye, maar die komen allemaal bij de KRO vandaan.

RTL4 gaat niet veder met het tv-programma Volgende Week van Daphne Bunskoek, dat heeft programmadirecteur Erland Galjaard laten weten. “Ik vind dat Volgende Week wel potentie heeft. Maar ik heb momenteel heel veel keuze voor shows op dat tijdstip“, zegt Galjaard. Volgende Week trok aan het begin van het seizoen rond de 1 miljoen kijkers op de zaterdagavond van RTL4.

Tim Douwsma deelt namens Nederland de punten uit in de finale van het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen. “Het is een enorme eer voor me, ik vind het dan ook heel spannend om te doen.”, zegt Tim Douwsma. De Nederlandse vakjury bestaat dit jaar uit Tony van de Berk, Freek Bartels, Marlayne Sahupala, Ruth Jacott en Sander Lantinga.

De Belgische presentatrice Evi Hanssen gaat voor het nieuwe seizoen van het BNN-programma 3 op Reis naar Finland, IJsland en de steden Parijs en Antwerpen. De voormalig Expeditie Robinson-presentatrice versterkt daarmee het 3 op Reis-team met Floortje, Dennis en Geraldine.

Albert Verlinde zei afgelopen donderdag in RTL Boulevard dat Katja Schuurman en Joris Linssen samen het NCRV-programma Hello Goodbye zouden gaan presenteren. Maar deze onthulling van Verlinde is volgens de NCRV niet waar. “Het bericht klopt niet. De KRO-NCRV is bezig met de opvolging van Hello Goodbye.”, laat een woordvoerder van de NCRV weten.

RTL4 stelt het nieuwe programma ‘Divorce Hotel’ met Goedele Liekens een week uit. Goedele Liekens hoeft door deze beslissing aankomende dinsdag niet te concurreren met de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. “Het is natuurlijk zonde om een geheel nieuwe titel van start te laten gaan met zoveel concurrentie”, laat een woordvoerder van RTL4 weten. Het programma met Goedele Liekens begint nu dinsdag 13 mei.

Meer in het nieuws was afgelopen week: Jeroen Pauw wil geen programma met Eva Jinek, Gordon en Herman den Blijker in nieuwe seizoen Vive La Frans, RTL5 brengt MTV-show Catfish naar Nederland, Armin van Buuren verlengt contract bij Radio 538 en Net5 haalt Fashion Planet van de buis.