Tweede seizoen Making a Murderer start in oktober

Tweede seizoen Making a Murderer start in oktober

Geschreven door Pieter Jongsma

Het tweede seizoen van de hitserie Making a Murderer is vanaf volgende maand te zien op Netflix, zo laat het bedrijf woensdag weten. Emmy Award-winnende filmmakers Laura Ricciardi en Moira Demos volgen opnieuw Steven Avery, zijn medeverdachte en neef Brendan Dassey, hun families en alle betrokken juridische teams die blijven strijden voor gerechtigheid.

Tijdens de 10 nieuwe afleveringen toont Making a Murderer part 2 het proces na de veroordeling, met een enorm hoge inzet en emotionele tol, bij alle betrokkenen.

"Steven en Brendan, hun families en hun juridische teams laten ons opnieuw achter de schermen meekijken, waardoor we het complexe Amerikaanse strafrecht van dichtbij kunnen volgen", aldus uitvoerende producers, schrijvers en regisseurs Laura Ricciardi en Moira Demos. "We bouwen verder op deel 1 en zoomen nu in op de ervaringen van de veroordeelden en gevangenen, twee mannen die elk levenslang kregen voor misdaden waarvan zij beweren dat ze die niet hebben gepleegd. We vinden het erg spannend dat we dit opnieuw met kijkers kunnen delen. "

Nieuw is het tweede seizoen is Kathleen Zellner, Avery's taaie en erg gemotiveerde advocaat. Ze wil niet alleen bewijzen dat Avery ten onrechte veroordeeld is, maar wil hem ook vrij krijgen.

Making a Murderer vanaf 19 oktober wereldwijd exclusief op Netflix.

Foto: Netflix