Vervolg op crimeserie Hollands Hoop

Vervolg op crimeserie Hollands Hoop

Geschreven door Pieter Jongsma

De NPO2-serie Hollands Hoop krijgt een vervolg, De crimeserie van de VPRO, NTR en Vara krijgt een tweede seizoen. De afgelopen maande was de crimeserie te zien op NPO 2. De serie vertelt het verhaal van forensisch psychiater Fokke Augustinus die ongewild in een carrière als drugshandelaar rolt. Een ijzersterke cast en bloedstollend spannende verhaallijn sleuren je mee naar het Groningse platteland.

Als forensisch psychiater Fokke Augustinus een boerderij van zijn vader erft, zit hij met een burn-out thuis. Hij besluit met zijn gezin naar het Groningse platteland te verhuizen. De boerderij blijkt een wietimperium te zijn en is onderdeel van een crimineel netwerk. Het ethisch besef van Fokke brokkelt af, zeker als hij succesvol is met activiteiten die het daglicht niet kunnen verdragen.

Hollands Hoop is geschreven door Franky Ribbens die eerder onder andere Penoza en Nachtrit schreef. Het programma trok wekelijks zo'n 700 duizend kijkers. Reggiseur Dana Nechushtan is blijk dat ze verder mag met Hollandse Hoop . “De positieve reacties op Hollands Hoop hebben me compleet overdonderd. Hollands Hoop is in korte tijd een begrip geworden en we zijn enorm blij met de mogelijkheid om een tweede seizoen te mogen maken. Iedereen die zijn hoofd nog heeft, keert terug in seizoen twee.”

Het tweede seizoen van Hollands Hoop is mogelijk in 2016 pas te zien.

Bekijk Hollands Hoop op TVblik.nl/hollands-hoop