ALI B EN DE 40 WENSEN krijgt een vervolg

ALI B EN DE 40 WENSEN krijgt een vervolg

Geschreven door Pieter Jongsma Laatste update:

TV Lab-pilot ALI B EN DE 40 WENSEN krijgt een vervolg. De NPO heeft hierover vandaag met de TROS afspraken gemaakt. Het format was afgelopen vrijdag te zien bij TV Lab, de experimentele week vol nieuwe programma’s op Nederland 3. ALI B EN DE 40 WENSEN wist van alle TV Lab-pilots de meeste kijkers te trekken, 361.000, en werd bovendien gewaardeerd met een 9,1 als cijfer.

Netcoördinator Nederland 3 Roek Lips: “De kijker doet actief mee met de proeftuin TV Lab. Met de hoge waardering en veel positieve reacties hebben veel mensen laten weten dat ze ALI B EN DE 40 WENSEN terug willen zien. Het is mooi dat we nu al kunnen vertellen dat dit programma een vervolg krijgt.”

In ALI B EN DE 40 WENSEN zorgt Ali dat levenslang gekoesterde dromen van (hoog)bejaarden uitkomen. Maar vervult die wensen niet zelf. Hij zet jongeren aan het werk die hiermee willen laten zien dat ze hun heftige verleden achter zich hebben gelaten.

“Werelden samenbrengen en vooroordelen gebruiken om ze vervolgens te laten verdwijnen, dat is wat we met ALI B EN DE 40 WENSEN proberen te doen. Mensen verbinden dus. Ik vind het fantastisch dat dat nu lukt met jongeren die zich willen bewijzen en bejaarden die al lang van iets dromen. Ik ben vereerd dat ons eerste eigen programma een vervolg krijgt”, aldus Ali B.  

ALI B EN DE 40 WENSEN is het eerste programma uit TV Lab 2013 dat een vervolg krijgt. Het wordt geproduceerd door North Sea Camel, het nieuwe productiebedrijf van onder anderen Ali B en Najib Amhali.